Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 feb 2014 - Anul XIX, nr. 37 (5546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cultura bilingvă

Managerul cultural IFA, din cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Bucovina, pregăteşte o nouă ediţie a Festivalului Lectora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ina Gohn-Kreuz, managerul cultural IFA (Institut für Auslandsbeziehungen - Institutul pentru Relaţii Externe) Stuttgart, care activează, din toamna anului trecut, în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) - Forumul Regional Bucovina, pregăteşte o nouă ediţie a Festivalului Literar Germano-Român Lectora.

 

Invitatul special al ediţiei din acest an este scriitorul Cătălin DorianFlorescu

Ina Gohn-Kreuz, care a venit la Suceava în calitate de manager cultural IFA, după ce antecesoarea sa, Andrea Rüthel, şi-a încheiat mandatul de un an, şi-a propus să continue Festivalul Lectora, a cărui primă ediţie, care s-a desfăşurat în anul 2013, s-a bucurat de succes.

Ina Gohn-Kreuz, împreună cu George Ostafi de la Muzeul Bucovinei (instituţie coorganizatoare a manifestării), a conturat deja un program care va fi înaintat spre aprobare pentru obţinerea fondurilor necesare desfăşurării festivalului.

Invitatul special al ediţiei din acest an este scriitorul Cătălin DorianFlorescu, născut la Timişoara, dar stabilit la începutul în anilor '80 la Zurich, în Elveţia, un autor care s-a remarcat în spaţiul german şi a fost distins în 2012 cu Premiul Joseph Freiherr von Eichendorff pentru întreaga activitate literară.

 

Trupa de teatru pregăteşte o adaptare scenică după o piesă de Bertolt Brecht

Ina Gohn-Kreuz, care s-a născut în România, la Bucureşti, a plecat cu familia în Germania înainte de 1989. A făcut studii de germanistică şi istorie la Berlin şi la Heidelberg şi a lucrat în cadrul Muzeului de Literatură din Karlsruhe. A fost implicată în derularea unor programe culturale şi a colaborat la elaborarea unui ghid turistic şi a unei antologii bilingve în care l-a tradus în limba germană pe poetul şi prozatorul român Daniel Bănulescu.

În cadrul FDGR - Forumul Regional Bucovina, Ina Gohn-Kreuz a organizat chiar din momentul sosirii sale un workshop radio, la care a antrenat un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, şi un atelier de teatru, care a generat o trupă alcătuită din liceeni suceveni.

Trupa pregăteşte, pentru începutul lunii aprilie, o adaptare scenică după o piesă de teatru de Bertolt Brecht.

 

Vor fi reactivate cele două site-uri în limba germană

Ina Gohn-Kreuz nu se simte străină la Suceava. Aşa cum mărturiseşte ea, bunica ei a locuit aici şi cât timp aceasta a fost în viaţă, până în anul 2003, a vizitat-o de mai multe ori. 

Activităţile pe care le desfăşoară în cadrul FDGR - Forumul Regional Bucovina decurg cât se poate de bine. În prezent lucrează la sistematizarea bibliotecii care cuprinde un număr însemnat de volume în limba germană, dar unde se poate consulta şi presa la zi prin ziarele „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumanien” (ADZR), publicaţia minorităţii germane din România care apare la Bucureşti, şi „Hermannstadter Zeitung”, care se editează la Sibiu. Biblioteca se va deschide pentru public la începutul lunii martie. O altă preocupare este reactivarea celor două site-uri în limba germană (meinsuceava.wordpress.com şi Lectorafestival.wordpress.com), care vor oglindi întreaga activitate care se desfăşoară în cadrul Forumului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul cultural IFA, din cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Bucovina, pregăteşte o nouă ediţie a Festivalului Lectora.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Managerul cultural IFA, din cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Bucovina, pregăteşte o nouă ediţie a Festivalului Lectora5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei