Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 203 (5410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea aniversară „Oradea - 900 de ani de atestare documentară”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia a pus în vânzare, începând de vineri, 30 august, la toate magazinele filatelice din Bucureşti şi din ţară, emisiunea de mărci poştale aniversară intitulată „Oradea - 900 de ani de atestare documentară”.

 

Emisiunea este alcătuită din patru mărci poştale

Alcătuită din patru mărci poştale, emisiunea prezintă câteva obiective arhitecturale emblematice pentru oraşul Oradea.

Astfel, marca poştală cu valoarea nominală de 2,10 lei ilustrează Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” (cunoscută şi ca Biserica cu Lună), construită între anii 1784-1790.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 4,30 lei este înfăţişată Catedrala romano-catolică, cea mai mare biserică în stil baroc din ţară, care a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.

Marca poştală cu valoarea nominală de 4,70 lei prezintă Teatrul „Regina Maria”, clădire construită în stil eclectic inaugurată în anul 1900, iar timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei reproduce imaginea Primăriei municipiului Oradea, construită în primii ani ai secolului al XX-lea.

 

Produsul special - album filatelic a fost realizat într-un tiraj limitat de 400 de exemplare

Emisiunea este completată de un plic „prima zi” şi un produs filatelic special, iar ca forme de machetare au fost folosite coliţa, blocul-coliţă, minicoala de 8 timbre + 1 vignetă şi coala de 32 de timbre.

Pe coliţa emisiunii, alături de marca poştală cu valoarea de 9,10 lei, se regăseşte imaginea unei stampe din perioada paşalâcului turcesc de Oradea (1660-1692), detalii din această lucrare regăsindu-se şi pe vignetele celor patru minicoli, precum şi pe plicul „prima zi”.

Pe blocul-coliţă (disponibil doar în album) alături de cele patru mărci poştale este reprodusă Cetatea bastionară şi oraşul Oradea la anul 1598, după o gravură în metal realizată de Georg Houfnagel (copie din secolul al XIX-lea), una dintre cele mai cunoscute stampe a oraşului medieval Oradea. Albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 400 de exemplare, este echipat cu blocul-coliţă al emisiunii, numerotat cu roşu şi având elemente grafice in folio (color şi aur) şi un plic având imprimat titlul emisiunii în folio color şi ştampila „prima zi” aplicată în clar in folio aur, numerotat cu negru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea aniversară „Oradea - 900 de ani de atestare documentară”.
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emisiunea aniversară „Oradea - 900 de ani de atestare documentară”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei