Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 163 (5370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Florile folclorului românesc

Denisa Apetrei, o zână a cântecului popular din Ţara de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Denisa Apetrei, în vârstă de 12 ani, elevă în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, solistă în grupul vocal de copii „Balada” din Fălticeni, condus de prof. Maria Tanasă, a obţinut, numai în luna iunie, trei premii I la trei manifestări de prestigiu: a IV-a ediţie a Concursului Naţional de Muzică Religioasă „Din suflet de creştin”, de la Iaşi, a V-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară şi Muzică Populară „Cununa Petrolului”, de la Moreni, şi cea de-a XXXI-a ediţie a Festivalului-Concurs Interjudeţean de Muzică Populară „Comoara Vrancei”, de la Năruja.

 

„Mugur de tezaur”, la emisiunea „Tezaur folcloric”

Denisa Apetrei, care cântă muzică populară de la vârsta de 6 ani (şi-a început pregătirea cu educatoarea Angela Drăgoi şi a continuat cu Nicolae Drobotă, conducătorul Ansamblului artistic „Armonii” din Dolhasca), s-a remarcat anul trecut ca „Mugur de tezaur”, la emisiunea „Tezaur folcloric” realizată la TVR1 de Marioara Murărescu, şi a rămas în arhiva video, cu genericul „Din cele mai frumoase momente”, cu „Bătuta moldovenească”.

Tot în anul 2012, Denisa a obţinut Trofeul Concursului oferit de Fundaţia Dan Voiculescu la Concursul de Interpretare de Muzică Populară „Tinere talente”, din Bucureşti, şi Trofeul Festivalului la cea de-a X-a ediţie a Festivalului naţional de interpretare vocală a cântecului popular „Bobocel de la Bacău”.

 

Doreşte să fie profesoară şi artistă, aşa cum este şi modelul său, prof. Maria Tanasă

Cu prilejul organizării Zilelor Municipiului Fălticeni, care se desfăşoară în această săptămână în oraşul de pe Şomuz, grupul de copii „Balada”, coordonat de prof. Maria Tanasă, lansează, pe data de 20 iulie, două CD-uri, iar Denisa are înregistrate, pe unul dintre acestea, cinci cântece din repertoriul său.

Este vorba de „Bătuta din Dolhasca”, „Hora Şomuzului”, „Ţărăneasca din Dolheşti”, încă o ţărănească intitulată „Ia făceţi oleac' de loc” şi o bătrânească.

Denisa, care poartă cu mândrie costumul popular din zona etnografică Fălticeni, doreşte să fie profesoară şi artistă, aşa cum este şi modelul său, prof. Maria Tanasă, care conduce grupul „Balada”.

 

În august va participa la concursul de la Băile Herculane şi la Festivalul „Trandafir de pe Cetate”, de la Soroca

După ce se vor încheia Zilele Municipiului Fălticeni şi după ce va evolua în spectacolul care va avea loc pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc, unde se va desfăşura cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional „Întâlniri Bucovinene”, Denisa Apetrei, o zână a cântecului popular din Ţara de Sus, îşi va continua drumul spre succes concurând pe scenele altor manifestări.

Ea va participa în luna august la Concursul naţional de muzică uşoară şi populară „Zâmbet de copil”, de la Băile Herculane, şi, cu sprijinul părintelui Gheorghe Saftiuc, de la Parohia Dolhasca, va urca pe scena celei de-a IV-a ediţii a Festivalului-concurs televizat al interpreţilor de folclor „Trandafir de pe Cetate”, de la Soroca (Republica Moldova).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Denisa Apetrei, o zână a cântecului popular din Ţara de Sus.
 Vizualizări articol: 2237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Denisa Apetrei, o zână a cântecului popular din Ţara de Sus5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei