Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2012 - Anul XVII, nr. 302 (5207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Spectacol de iarnă, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava au organizat în preajma Crăciunului un spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă. Colindele şi urăturile copiilor au încântat numeroasa asistenţă din sala de festivităţi a liceului. Manifestarea a fost una polivalentă, debutând cu vernisarea expoziţiei de pictură a artistului Ioan Bodnar care, cu mare sensibilitate, „a colindat în culori”, dezvăluind minunile iernii în expoziţia „Pastel de iarnă”, despre care a vorbit jurnalistul Tiberiu Cosovan, de la Cotidianul „Monitorul de Suceava”.

Simezele de la „Petru Muşat” au mai găzduit expoziţii ale unor reputaţi artişti plastici, cum ar fi Mihai Pînzaru-PIM, Radu Bercea sau Vasile Anghel Siminiuc.

Odată cu spectacolul de iarnă de la „Petru Musat”, a fost lansat şi noul volum al scriitorului, ziaristului şi realizatorului TV Dumitru Brădăţan, intitulat „Cioban la stele”. Despre cartea lui a vorbit jurnalistul Roman Istrati, de la săptămânalul „Jupânu' ”.

 

Obiceiuri și tradiții de Crăciun

Evenimentul, onorat de prezenţa consulului general al Ucrainei la Suceava, Vasili Boeciko, şi de profesorul Gheorghe Lazăr, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a continuat cu vizionarea unui miniprogram artistic de colinde şi cântece de Crăciun, realizat de elevi din clasele a IX-a E și a XI-a E: „Obiceiuri și tradiții de Crăciun”, sub îndrumarea profesoarelor Marieta Schmegner și Valentina Filip. „Colindăm iarna!” a fost un alt moment apreciat de public, un adevărat recital vocal oferit în dar de trupa coordonată de profesoara Titiana Sevaciuc.

După cum ne-a spus profesorul şi jurnalistul Roman Istrati, „sărbătoarea sufletelor, cum mai este denumit Crăciunul, este celebrată în toate colțurile lumii. În orice limbă s-ar rosti, urările încununează bucuria de a fi cu cei dragi. De aceea, grupul <Teens>, coordonat de profesoara Elena Stănescu, a invitat asistenţa într-o călătorie muzicală în jurul lumii, oferind un program de cântece de Crăciun în limba engleză, spaniolă și altele”.

După periplul de colinde, în program le-a venit rândul urătorilor, coordonaţi de profesoară Alexandra Cardaşim, care au prezentat un program de tradiţii şi obiceiuri populare, prilejuite de sărbătorile Anului Nou. Întreaga activitate, a mai completat profesorul Roman Istrati, face parte din programul de acţiuni aparţinând proiectului partenerial „Datini şi obiceiuri de sărbători”, dintre Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, coordonat de profesorii Ofelia Ducec, Alina Creţu şi Lizeta Ducec, cu sprijinul directorilor Gabriela Alionte, de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, şi Gabriela Mihai, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava”.

Spectacolul de iarnă a inclus şi câteva momente absolut remarcabile oferite de Grupul „Happy Kids”, de la clasa a IV-a B, Şcoala Gimnazială Nr. 1, coordonat de profesoara Lăcrămioara Toma şi de Melissa Royer, voluntar al Corpului Păcii S.U.A. Copiii au oferit un spectacol în limba engleză.

 

Ansamblul “Muguraşul”, păstrător de comori folclorice

Au urmat copiii de la Ansamblul “Muguraşul”, al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, care este format din elevi cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani, ansamblu înfiinţat în anul 1998. „Muguraşul” are în componenţă solişti, grup vocal, dansuri de fete şi băieţi şi şi-a propus să ducă mai departe, prin suflete de copii, vechi cântece şi dansuri populare, datini şi obiceiuri de iarnă.

Pe parcursul acestor ani de activitate şi schimbare de generaţie, acum fiind la a IV-a generaţie, au căutat să rămână păstrători de comori folclorice şi au susţinut spectacole atât în ţară, cât şi peste hotare, la diferite concursuri şi festivaluri, de unde s-au întors cu numeroase premii. „Aceşti copii minunaţi, deşi sunt orăşeni, iubesc tradiţiile populare datorită profesorilor care-i coordonează, Liliana Timofti şi Daniel Aneculăesei. Grupul micilor colindători a prezentat cântece tradiţionale din zona Năsăudului, dând un plus de culoare întregii activităţi, activitate care a fost iniţiată şi coordonată de profesoarele Ofelia Ducec şi Alina Creţu, de la Colegiul Tehnic <Petru Muşat>. În concluzie, <Vine Crăciunul!> s-a dovedit a fi o picătură de bucurie pentru toţi elevii de la „Petru Muşat” şi pentru oaspeţii lor”, a completat profesorul Istrati.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol de iarnă, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spectacol de iarnă, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei