Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2012 - Anul XVII, nr. 300 (5205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cornu Luncii

„Cultul Eroilor” comemorează eroii Revoluţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, 22 decembrie, la Cornu Luncii, alături de familia eroului sergent major Ion Constantin Puiu Mihailovici, Primăria Cornu Luncii, biserica şi şcoala din sat vor organiza o slujbă de pomenire a eroului, după care elevii şcolii unde a învăţat eroul Puiu Mihailovici vor prezenta un program artistic adecvat evenimentului. Din anul 2005, de când Asociaţia “Cultul Eroilor” Suceava este condusă de col. (r) Nicolae Niga şi prim-vicepreşedinte maistru militar principal (r) Dumitru Davidel, în fiecare an se comemorează Ziua Eroilor şi Ziua Revoluţiei Române şi la Cornu Luncii.

La manifestare va participa şi o gardă de onoare, compusă din militari de la Detaşamentul Fălticeni al ISU „Bucovina 2” Suceava, iar primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, va prezenta biografia eroului. Vor fi depuse coroane de flori din partea administraţiei locale, a Asociaţiei Cultul Eroilor Suceava şi a şcolii din comună.

Tot în această zi, Asociaţia “Cultul Eroilor” Suceava va depune coroane de flori la mormântul eroului Ioan Bute, care este înmormântat în curtea Catedralei pe stil vechi din Fălticeni.

Maistru militar principal (r) Dumitru Davidel ne-a declarat: „Oştirea română poartă adâncă şi veşnică recunoştinţă tuturor celor care au căzut eroic în zilele fierbinţi ale Revoluţiei din decembrie '89. Toţi au rămas de-a pururea vii în conştiinţa camarazilor de arme. Lacrimi de durere şi flori ale recunoştinţei se revarsă pe mormintele lor dar, prin grija Ministerului Apărării Naţionale, în amintirea eroilor Revoluţiei a fost aşezată marmura albă a veşniciei, preţuirii şi aducerii aminte. Pe această placa se află şi numele eroilor suceveni sergent major Ion Constantin Puiu Mihailovici, din Cornu Luncii, şi Ioan Bute, din Fălticeni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cultul Eroilor” comemorează eroii Revoluţiei.
 Vizualizări articol: 1287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
„Cultul Eroilor” comemorează eroii Revoluţiei5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CINSTE LOR !!! trimis de
(22 dec 2012, 12:16:43
Ma plec in fata acestor oameni ce au luptat pentru dreptul de a fii liber .Cinste parintilor lor si urmasilor , urmasilor lor.
2.   CONFIRMARE trimis de
(24 dec 2012, 20:08:00
VA VENI SI ZIUA CEA MARE PTR NOI.LE-O VOM TRAGECONFORM ,,DIRECTIVELOR''.
ASA SA NE AJUTE,DUMNEZEU!!!
3.   REMEMBER trimis de
(24 dec 2012, 23:19:50
UN LUPTATOR NU CAPITULEAZA NICIODATA!!!
ASA SA NE AJUTE,DUMNEZEU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei