Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a XII-a

Decernarea Premiilor „Crucea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea Culturală „Ştefan cel Mare” - Bucovina a organizat vineri, în Sala „Dom Polski”, cea de-a XII-a ediţie de decernare a Premiilor „Crucea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Cum cu un an în urmă, preşedintele executiv al societăţii culturale sucevene, prof. dr. Mugur Andronic, şi-a propus şi a reuşit să mobilizeze un număr mare de tineri prin organizarea primului festival pentru tineret din Bucovina, festivitatea de premiere s-a circumscris în acest an celei de-a II-a ediţii a Festivalului Cultural pentru Tineret „Ştefan cel Mare”, care a antrenat pe scenă grupuri artistice şi interpreţi de la toate colegiile sucevene.

 

Premii la Secţiunea Literatură

Alternând momentele de acordare a premiilor cu secvenţele artistice ale festivalului, manifestarea s-a desfăşurat într-un cadru entuziast animat de aplauzele spectatorilor.

La Secţiunea Literatură,„Crucea de Aur” i-a fost conferită scriitorului Constantin Arcu, pentru romanele „Faima de dincolo” şi „Cocteil în cranii mici” (prezentare prof. dr. Mugur Andronic).

„Crucea de Argint” i-a revenit scriitorului Constantin Hrehor, pentru volumele „Vinovatul din absidă” şi „Poeme alese”, iar „Diplome de Excelenţă” au primit prof. Emanoil Rei, pentru volumul de proză scurtă „Amprente pe timp”, şi prof. Gheorghe Solcanu, pentru cartea pentru copii „Curiosul”.

 

Premii la Secţiunea Istorie

La Secţiunea Istorie, „Crucea de Aur” a fost acordată prof. Gheorghe Giurcă, pentru lucrarea „Monografia satului Adâncata din judeţul Suceava” (prezentare prof. dr. Gabriel Cărăbuş).

Autorii câmpulungeni Otilia şi Vasile Sfarghiu au fost recompensaţi cu „Crucea de Argint” pentru volumele „120 de autori câmpulungeni” şi „Teatrul, muzica şi cinematografia în CâmpulungMoldovenesc” (prezentare ec. Ion Grigoraş), iar „Diplome de Excelenţă” au primit ing. Nicolai Oprea, pentru lucrările „A fost odată Ada Kale. Cronică ilustrată”, „Judeţul Suceava cu capitala la Rădăşeni. Cronică ilustrată” şi „Constructorii de maşini din Suceava” (prezentare ing. Romeo Răducanu) şi dr. Bogdan Niculică, pentru volumul reeditat „Victor Prelicz: Geschichte der Stadt Sereth und ihre Alterthumer” („Istoria oraşului Siret şi antichităţile sale”), prezentare prof. dr. Mugur Andronic.                

 

Secţiunea Artă-Muzică şi Premiul „Omul Anului 2011”

La Secţiunea Artă-Muzică s-au conferit două premii „Crucea de Argint” elevelor Andreea Chisăliţă, de la Şcoala Populară de Arte „I. Irimescu”, şi Loredana Hreceniuc, de la Colegiul de de Artă „Ciprian Porumbescu”. „Diplome de Excelenţă” au fost acordate elevilor Emilian Clipa, Andrei Sofron şi Elena Greciuc, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Dacă la ediţia precedentă Premiul „Omul Anului 2010” a fost conferit renumitei interprete de muzică populară Sofia Vicoveanca, la ediţia din acest an Premiul „Omul Anului 2011” a fost acordat prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, pentru merite deosebite în dezvoltarea învăţământului universitar din Suceava.

Premiul a fost înmânat de dr. Mugur Andronic, în lipsa laureatului care se afla în Germania, prorectorului universităţii sucevene, prof. univ. dr. Ştefan Purici.

„Sper - a spus la finalul manifestării preşedintele executiv al Societăţii Culturale „Ştefan cel Mare” - Bucovina - că am reuşit să vă oferim două ore pentru mintea şi sufletul dumneavoastră!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decernarea Premiilor „Crucea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt”.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Decernarea Premiilor „Crucea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt”2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei