Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2012 - Anul XVII, nr. 122 (5027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

„Poveste din Bucovina”

“Unde se spun poveşti în casă, acolo-i Dumnezeu…”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Librăria Cărtureşti, din incinta Iulius Mall Suceava, a avut loc, săptămâna trecută, lansarea CD-ului „Poveste din Bucovina”, al interpretei de muzică populară Doina Fodor Lavric.

 

Evenimentul, organizat sub egida Fundaţiei Societatea de Concerte Bistriţa (care a editat compact-discul) a reunit în spaţiul librăriei un public numeros şi eterogen, prieteni şi admiratori ai cuplului Doina Fodor Lavric & Virgiliu Parghel, „o voce revelaţie” (aşa cum a fost apreciată interpreta la spectacolele de muzică arhaică românească în care a evoluat alături de Grigore Leşe) şi un artist plastic remarcabil (format la şcoala maestrului Corneliu Baba), care a realizat grafica produsului editat.

Manifestarea, a cărei deschidere a fost asigurată din partea gazdelor de Cristina Iacob şi de către prof. Elena-Manuela David, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a „răsfoit” de la început file de poveste, o poveste rostită şi cântată de Doina Fodor Lavric, împreună cu Lorena Nechifor Oltean (interpretă pe care sucevenii au avut prilejul să o asculte în Duminica de Florii cântând alături de Grigore Leşe, la concertul susţinut în spaţiul sacru al Bisericii romano-catolice „Sf. Ioan Nepomuk” din municipiul Suceava).

 

O interpretă cu o „ţinută voievodală” ne face să preţuim „lucrurile simple şi omeneşti”

Compact-discul „Poveste din Bucovina”, prezentat de Gavril Ţărmure, preşedintele Fundaţiei Societatea de Concerte Bistriţa (desemnat în anul 2011 ca fiind „cel mai influent manager cultural din România”) s-a bucurat de aprecierea unanimă a publicului participant, atât pentru calitatea înregistrării, cât şi pentru calitatea estetică a produsului înnobilat cu grafica lui Virgiliu Parghel.

Subliniind faptul că, prin poveştile şi muzica sa, Doina Fodor Lavric, o interpretă cu o „ţinută voievodală”, ne face să preţuim „lucrurile simple şi omeneşti” şi accentuând „aportul grafic deosebit” al pictorului Virgiliu Parghel, doctorul în muzicologie Gavril Ţărmure s-a declarat, ca realizator al acestui CD, ca fiind „un editor şi un producător norocos”.

 

„O adevărată bijuterie”

Virgiliu Parghel a mărturisit că această „poveste din Bucovina, lungă şi frumoasă”, i-a pus pe amândoi la încercare: pe Doina pentru că a trebuit să-şi selecteze foarte bine poveştile şi cântecele, iar pe el pentru că l-a determinat să revină la grafică. La grafica în peniţă, care a tentat-o şi pe Doina, care i-a confiscat tocul pentru a scrie cu el textele poveştilor sale cântate.

Graficianul şi realizatorul TV Mihai Pînzaru PIM, care a mărturisit că a făcut parte din „comitetul de organizare al acestui eveniment”, a spus că „vom prelungi povestea”, continuând prezentarea CD- ului în cadrul unei emisiuni televizate.

Ca grafician „peniţar”, Mihai Pînzaru PIM a apreciat produsul ca fiind „o adevărată bijuterie”.

„Unde se spun poveşti în casă, acolo-i Dumnezeu”, a subliniat la final Doina Fodor Lavric, mulţumindu-le colaboratorilor şi tuturor celor care au susţinut realizarea albumului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Unde se spun poveşti în casă, acolo-i Dumnezeu…”.
 Vizualizări articol: 1077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
“Unde se spun poveşti în casă, acolo-i Dumnezeu…”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei