Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2012 - Anul XVII, nr. 122 (5027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

A început Festivalul de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, ediţia a II-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Fălticeni a început ieri Festivalul internaţional de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”. Vor fi şapte zile de teatru pe scena Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, interval în care, în mijlocul aspiranţilor la actorie au fost invitaţi, pe lângă preşedinta de onoare a juriului festivalului, Draga Olteanu Matei, actorii Radu Beligan, Maia Morgenstern şi Eusebiu Ştefănescu – preşedintele juriului. 

Evenimentul, iniţiat de Asociaţia Fălticeni Cultural, este organizat cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Fălticeni, al sponsorilor şi susţinătorilor.

Festivalul are o secţiune pentru trupele de teatru, care se adresează tinerilor cu vârste între 14 şi 25 de ani, şi o secţiune de monolog şi recitare de poezie, pentru concurenţi cu vârste între 7 şi 25 de ani.

 

Workshop-uri, activităţi educative şi artistice în sprijinul celor pasionaţi de teatru

Lect. univ. dr. Mihaela Beţiu, actriţă, prodecan la Facultatea de Teatru din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, coordonatoare de workshop-uri, a declarat: „Festivalul de la Fălticeni are un contract de parteneriat cu UNATC <I.L. Caragiale> Bucureşti, pentru activităţi educative şi artistice în sprijinul elevilor, studenţilor, pentru schimb de experienţă. Cel mai important lucru nu este ca aceşti tineri care sunt în festival să ajungă actori. Cel mai important este să existe deschiderea spre artă, spre teatru, iar noi venim cu mijloace artistice, să producem această deschidere în minţile lor, poate îi ajutăm să devină mai creativi. Permanent le spun că nu este important să ajungă actori, important este să ajungă directorii unor companii importante, manageri de bănci şi atunci vor da bani şi pentru artă, şi asta este foarte important. Sper ca la sfârşitul zilelor de worshop să avem criterii comune a ceea ce înseamnă teatru”.

 

Teatrul „Notarra" din Bucureşti vine la Fălticeni

Cu ocazia festivalului, au mai fost invitate să susţină spectacole în afara concursului trupe de studenţi, dar şi trupe profesioniste, printre ele numărându-se Teatrul „Notarra" din Bucureşti.

Preotul Liviu Mihăilă, organizator, ne-a declarat: „Anul acesta avem un juriu profesionist, format din nouă nume grele din teatrul românesc: preşedinta de onoare a juriului, Draga Olteanu Matei, Eusebiu Ştefănescu – preşedintele juriului, regizorul Al. G. Croitoru, actriţa Claudia Motea, regizorul Radu Nechifor, regizorul Ion Sabdaru, doi profesori de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova, şi actriţa Mihaela Beţiu, prodecan al Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC Bucureşti. Joi vom avea un moment festiv.

La propunerea Asociaţiei Fălticeni Cultural, Consiliul Local al municipiului Fălticeni va decerna titlul de cetăţean de onoare actorilor Radu Beligan, Draga Olteanu Matei şi Eusebiu Ştefănescu. Sunt în concurs opt  trupe din ţară, din Sinaia, Piteşti, Călăraşi, Cluj-Napoca, Panciu, Botoşani, Roman, Bacău şi din Republica Moldova”.

 

Trupa “Fabulinus” de la Universitatea Suceavaa deschis seria spectacolelor

În prima zi a festivalului, după deschiderea oficială a avut loc workshop-ul „Tehnici de auto-cunoaştere”, la care au participat elevi de la liceele din Fălticeni şi participanţi la festival, din Sinaia şi Piteşti, studenţi de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova şi un grup de studenţi de la UNATC– Bucureşti.

După-amiază, Amfiteatrul „Eugen Lovinescu” de la Colegiul „Nicu Gane” a găzduit întâlnirea studenţilor de la facultăţile de teatru din Bucureşti şi Chişinău cu elevii de la această şcoală, iar de la ora 19.00, pe scena Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, Trupa “Fabulinus” de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a prezentat spectacolul “Visul unei nopţi de vară”, de W. Shakespeare, în regia lui Ion Sapdaru (Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” - Iaşi).

Astăzi, în cea de-a doua zi a festivalului, va avea loc de la ora 15.00 workshop-ul “Tehnici de lucru cu adolescenţii în arta actorului”, iar de la ora 19.00 studenţii de la UNATC Bucureşti prezintă spectacolul „Flori, filme, fete sau băieţi”, în regia lect. univ. dr. Mihaela Beţiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început Festivalul de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, ediţia a II-a.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A început Festivalul de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, ediţia a II-a5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei