Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mai 2012 - Anul XVII, nr. 108 (5013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

A doua ediţia a Festivalului de teatru pentru tineret “Grigore Vasiliu Birlic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala de spectacole a Casei de Cultură din Fălticeni va oferi condiţii optime pentru desfăşurarea celei de-a doua ediţii a Festivalului de teatru pentru tineret “Grigore Vasiliu Birlic”. Primăria Fălticeni a demarat lucrările de montare a instalaţiilor de ventilare şi aer condiţionat ale sălii, lucrări care vor continua după festival cu montarea unei centrale termice, astfel încât sala să poată fi folosită şi pe timpul iernii.

În vara anului trecut, Sala de spectacole a Casei de Cultură a beneficiat de lucrări de modernizare finanţate de bugetul local, pentru desfăşurarea etapei a doua a festivalului de teatru (prima ediţie). Tot atunci Casa de Cultură a primit numele Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”.

Festivalul de teatru pentru tineret “Grigore Vasiliu Birlic” va avea loc în perioada 28 mai – 3 iunie. Evenimentul este organizat în colaborare de Asociaţia Fălticeni Cultural şi Primăria municipiului Fălticeni. Vor fi şapte zile de teatru pe scena Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, interval în care, în mijlocul aspiranţilor la actorie au fost invitaţi, pe lângă preşedinta festivalului, Draga Olteanu Matei, actorii Radu Beligan şi Maia Morgenstern.

Festivalul se adresează elevilor sau tinerilor având vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani (pentru secţiunea trupe de teatru) şi 7-25 de ani (pentru secţiunea monolog şi recitare de poezie).

Evaluarea tuturor DVD-urilor candidaţilor care doresc să participe la acest festival se va face până pe data de 20 mai, trimiterea invitaţiilor tuturor celor care au câştigat preselecţia urmând a avea loc în perioada 20 – 25 mai.

 

Şapte seri de teatru

În cele şapte zile de festival, organizatorii au pregătit şapte seri de teatru în care vor evolua studenţi de la Facultatea de Teatru „Hyperion” Bucureşti, dar şi actori profesionişti. Pe 30 mai, va avea loc spectacolul „Steaua fără nume”, în interpretarea Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” – Lugoj,  joi, 31 mai, fălticenenii se vor întâlni cu actriţa Claudia Motea şi regizorul Al.G. Croitoru în piesa „Aşa mame, aşa fete”, vineri, 1 iunie, actriţa Maia Morgenstern va susţine un recital de poezie, sâmbătă, 2 iunie, va avea loc un spectacol extraordinar oferit de actorul Eusebiu Ştefănescu şi tenorul Florin Ormenişan, urmând ca duminică, în ultima seară de teatru a ediţiei din acest an a festivalului, pe scena din Fălticeni să evolueze Teatrul „Nottara” Bucureşti.

Programul şi regulamentul festivalului poate fi consultat pe pagina de pe Facebook a Asociaţiei Fălticeni Cultural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A doua ediţia a Festivalului de teatru pentru tineret “Grigore Vasiliu Birlic”.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A doua ediţia a Festivalului de teatru pentru tineret “Grigore Vasiliu Birlic”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei