Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mai 2012 - Anul XVII, nr. 108 (5013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Mâine va avea loc a patra ediţie a „Horei Bucovinei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a patra ediţie a „Horei Bucovinei” va avea loc mâine, în oraşul Frasin. Evenimentul va începe la ora 12:30, cu parada bacilor către fosta Tabără Bucşoaia, acolo unde vor avea loc toate manifestările organizate la „Hora Bucovinei”. Începând cu ora 13:00 şi până la 14:30, sucevenii care vor participa la acest eveniment vor putea să urmărească prima parte a spectacolului folcloric susţinut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” şi de alţi artişti populari consacraţi.

De la ora 14:30 şi până la 16:00, va avea loc spectacolul “Muguri de cântec din Bucovina”, pe scenă urmând să urce formaţii tradiţionale de artişti amatori din judeţul Suceava.

Începând cu ora 16:00 va avea loc cea de-a doua parte a spectacolului susţinut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”,  iar de la 17:30 vor continua recitalurile susţinute de formaţii tradiţionale de artişti amatori.

În acelaşi timp, cei care vor fi prezenţi la „Hora Bucovinei” vor putea să asiste şi la plecare oilor spre munte, să vadă o expoziţie gastronomică cu produse culinare specifice stânei, precum şi o expoziţie de câini şi cai.

În incinta fostei tabere din Bucşoaia vor fi amenajate patru stâne tradiţionale din Bucovina, acolo unde vor fi prezentate obiceiurile de stână şi vor fi oferite specialităţile culinare specifice stânei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâine va avea loc a patra ediţie a „Horei Bucovinei”.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Mâine va avea loc a patra ediţie a „Horei Bucovinei”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SPERANTA trimis de
(12 mai 2012, 14:22:03
SPERAM SA FIE ,,HORA DE ADIO'' A ACTUALILOR OCUPANTI DE FUNCTII PUBLICE.
DOAMNE AJUTA!
2.   Comentariu trimis de
(12 mai 2012, 15:05:05
tabăra bucșoaia arată jalnic și vouă vă trebuie horă și stâni. rușine. dar sunt pupincuriști mulți în frasin , așa că........în loc să facă ceva cu bani, fac numai hore și stânii. nu vă e rușine că orașul frasin nu are nimic.
3.   HAI SA NE PROSTIM DE-A PROSTEALA trimis de
(12 mai 2012, 15:54:51
Sigur ca Flutur si Lungu vor fi prezenti la maretul eveniment si vor dansa cu masele ,vor scrie cu oi pe dealuri despre maretele realizari si vor manca tochitura.Asta e stilul administrativ.Cea mai mare tabără destinată turismului şcolar din ţară, Tabăra Bucşoaia, a fost transferată, prin hotărâre de Guvern, din proprietatea statului român în proprietatea oraşului Frasin.Deputatul PDL Dan Gabriel Gospodaru, cel care a făcut demersurile pentru realizarea acestui transfer, a declarat că era singura soluţie pentru reintroducerea taberei în circuit.“La sfârşitul anului 2009, în urma eforturilor pe care, alături de administraţia judeţeană, le-am făcut, Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat, în vederea începerii lucrărilor de reabilitare a Taberei Bucşoaia, suma de un milion de lei.
Deci incepem sa ne luminam nu?

4.   STIATI CA..... trimis de
(12 mai 2012, 21:02:58
DE FAPT DSP SUCEAVA A INCHIS TABARA BUCSOAIA???
SI MARZA NU SCHIMBA SEFII DE DECONCENTRATE,CU MANA LU' NECHIFOR.OARE DE CE???
UN WEEK END ,,DOCUMENTAR''!
5.   ??? trimis de
(12 mai 2012, 21:03:54
TABARA DE LA CRUCEA?????
6.   Re"rtrgbfddg trimis de
(13 mai 2012, 01:17:46
pacat mare pacat ca s a distrus ce avea mai scump Bucsoaia voi oameni strajeri ai BUCOVINEI mergeti cu totii si vedeti ce a mai ramas din mandria noastra din ATHOSUL DIN CARPATI mare pacat
7.   Bucsoaia...! trimis de
(13 mai 2012, 08:17:57
Petru mancatorii...de cas. din USL+Rosca Stanescu+C, se ne spuna...:marza in 2 mandate...cati banuti a bagat la Bucsoaia( nu in buzunarele fara fund...rosii)...? Primarul din frasin, ori invatamantul...de ce nu a accesat fonduri europene...ptr un program de refacere ...infrastructura...Mai mult...cine trimite copii la Frasuin...poate numai fostii comunisti...care umpleau tabara...prin obligarea cadrelor didactice...de a plati obligat...cate un loc la tabara(...daca nu aveau copii din clase care sa vina binevol)... Ce memorie scurta are romanul...mai ales ce-l cu...carnet rosu de partid!!! Oare o va face ponta...chiar poate veni in tabara...sa invete,,,o poezie...cu " soimul Mihaita".....
8.   TABARA BUCSOAIA MARIRE SI DECADERE trimis de
(13 mai 2012, 11:34:03
În 1937 era inaugurată de Regele Carol al II-lea, în prezenţa a 50.000 de oameni, fiind cea mai mare tabără din ţară. Au urmat zeci de ani de glorie şi apoi regresul, încet dar sigur, de după Revoluţie. Colapsul a început însă după 2005, când Tabăra de la Bucşoaia a fost închisă. Este incredibil cum în doar şapte ani tabăra a ajuns o ruină, o adunătură de clădiri devastate, un loc de jaf din care se fură ca-n codru.
În anul 1938 tabăra avea două clădiri, iar puţin mai târziu, pe malul râului Suha s-au construit 14 solare, unde erau cazaţi şcolarii pe timpul verii. Grupuri de elevi, de cercetaşi, cu toţii se perindau pe la Bucşoaia. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, tabăra a devenit garnizoana Armatei de Vânători de Munte a italienilor.
La începutul anilor 1960, Radu Caraciuc a devenit administrator al taberei. „Vremuri ca acelea nu am mai văzut. Veneau elevi din toată ţara, se organizau competiţii, concursuri şcolare, tabere de agrement. Aveam cazaţi în tabără câteva mii de elevi pe sezon, şi am ajuns să servim câte cinci mese pe zi la cantină”, îşi amintea fostul administrator al centrului.
În momentul de faţă 14 hectare de teren, două blocuri de cazare, o sală de sport, o cantină cu peste 1.000 de locuri, toate zac, uitate de autorităţi.

9.   Oare cui ii pasa de cetatean??? trimis de
(13 mai 2012, 23:38:43
Stau si citest tot felul de materiale despre acest eveniment si nu-mi vine sa cred. Tabara Bucsoaia... cine nu stia de acest lok minunat din mandra Bucovina... TOATA LUMEA. Asta iarna am poposit la Frasin si am vrut sa vad tabara, primarul insa mi-a spus ca nu am ce sa vad deoarece este totul in paragina... mi-i sa rupt sufletul sa aud asta.. ca fiecare avem amintirile noastre... Oare si anul acesta manifestarea sa desfasurat pe proiecte europene, si artistii, cantaretii suceveni au cantat gratis???? bineinteles platit gras fiind doar catelul de curte brateanu, care deh a adus scena, ca scena ca a lui nu mai are nimeni.. asa scumpa!!! M-as bucura ca aceste alegeri care vin sa aduca macar o mica schimbare sucevenilor... sa scape judetul macar de acel manager al CJ care le scrie pe toate se pricepe de la muzica pana la doctorii... ei se pare ca avand in vedere ca se pricepe atat de bine la muzica cultura si traditii si-a nimit oameni la cultura pe masura lui adica pe un fel de var de la creatie cu care invart milioanele judetului... dar ce sa mai, sunt oameni pe care acesti oameni i-a nenorocit i-au lasat fara paine... poate si votul vostru acum o sa conteze...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei