Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mai 2012 - Anul XVII, nr. 108 (5013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Florin Sinescu este noul prefect al judeţului Suceava

Sâmbătă, 12 Mai 2012 (22:45:12)

 

Florin Sinescu este noul prefect al judeţului Suceava, acesta preluând sâmbătă, în mod oficial, această funcţie. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc în prezenţa ministrului sănătăţii, Vasile Cepoi, care a apreciat la finalul evenimentului că transferul de funcţii a fostul unul elegant. După ce a citit hotărârile de Guvern prin care prefectul Sorin Popescu şi subprefectul au fost eliberaţi din funcţie, Vasile Cepoi a prezentat hotărârile prin care la conducerea prefecturii a fost numit Florin Sinescu, iar ca subprefect, Constantin Harasim.

Cei doi au depus jurământul în faţa şefilor instituţiilor descentralizate din judeţ, la ceremonie fiind prezenţi parlamentari suceveni, precum şi liderii PSD şi PNL Suceava, Cătălin Nechifor, respectiv Alexandru Băişanu. De precizat că la evenimentul de sâmbătă de la Prefectura Suceava a fost prezent doar un singur parlamentar al PD-L, deputatul Sanda Maria Ardeleanu.

În discursul său, fostul prefect al judeţului, Sorin Popescu, a ţinut să precizeze că „mi-am îndeplinit îndatoririle cu cea mai mare responsabilitate, atât faţă de Guvernul pe care l-am reprezentat în teritoriu, cât şi faţă de cetăţenii care, uneori, au fost în mod abuziv nedreptăţiţi, aşa cum este cazul persoanelor cu handicap grav şi al însoţitorilor acestora, lăsaţi, de către unii primari sau consilii locale, fără sprijinul minimal oferit de stat, unde am solicitat revocarea dispoziţiilor sau anularea acestora de către instanţele competente; sau, recent, în calitatea mea de garant al respectării legilor în teritoriu, am promovat acţiune pentru readucerea în proprietatea publică a statului a unor terenuri vândute ilegal, notând totodată litigiul în Cartea Funciară. Această acţiune are ca efect pe termen lung sprijinirea retrocedărilor proprietăţilor în favoarea cetăţenilor ce au  teren sub luciu de apă”, a spus Sorin Popescu. El a ţinut să le mulţumească tuturor angajaţilor din Prefectură, subliniind faptul că în toate demersurile sale a fost sprijinit de o echipă care a lucrat imparţial şi cu profesionalism. Sorin Popescu a arătat că ştie că noul prefect Florin Sinescu „va avea pe cine să se bazeze în instituţia pe care o va conduce, aşa că nu îmi mai rămâne decât să îl felicit şi să îi urez succes” 

 

Noul prefect are o experienţă de 15 ani în Prefectul Suceava

Noul prefect al judeţului Suceava are 43 de ani şi lucrează în Prefectura Suceava începând din anul 1997. Sinescu este jurist şi inginer, a absolvit un master în administraţie publică locală, precum şi cursurile de înalt funcţionar public la Institutul Naţional de Administraţie. Începând din anul 2010 a preluat conducerea Serviciului de dezvoltare economică, servicii publice şi autorităţi locale din cadrul Prefecturii Suceava.

Conform ultimei declaraţii de avere depuse în iunie 2011, Sinescu are o jumătate de apartament în care locuieşte împreună cu soţia, cumpărat în anul 2007.

 

Sinescu: Îmi voi asuma realizarea obiectivele programului de guvernare

Noul prefect al judeţului, Florin Sinescu, a declarat că în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, îşi va asuma realizarea obiectivelor cuprinse în noul Program de Guvernare 2012, prin respectarea legalităţii, echidistanţă, transparenţă, responsabilitate. „Organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din data de 10 iunie 2012, în mod corect, transparent şi în deplină legalitate constituie obiectivul prioritar pentru perioada imediat următoare.

 În mandatul meu, voi acţiona pentru respectarea fără excepţie a legilor la nivel judeţean şi voi menţine o legătură permanentă, directă şi promptă, între instituţia prefectului şi direcţiile publice deconcentrate, în scopul furnizării de servicii în beneficiul cetăţeanului, care să conducă la repararea inechităţilor sociale”, a spus Florin Sinescu. El i-a mulţumit premierului Victor Ponta pentru încrederea acordată prin numirea în această funcţie. De asemenea, Florin Sinescu i-a mulţumit şi fostului prefect, Sorin Popescu, pentru buna colaborare avută pe perioada mandatului acestuia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Sinescu este noul prefect al judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Florin Sinescu este noul prefect al judeţului Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari, d-le Sinescu trimis de
(13 mai 2012, 08:09:42
Ne bucuram sincer de aceasta numire,...chiar daca exista si o umbra de tristete. D-nul Sinescu , prin profesionalismul si decenta sa, va lasa un loc gol...si ff greu de ocupat , intr-o institutie..ff reprezentativa. Speram ca colaborarea sa ramana in continuare la cote maxima, iar calitatile demonstrate de d-nul prefect pana acum...sa ramana si in continuare spre cinstea d-niei sale..si a institutiei pe care o va conduce...Felicitari si succes deplin!!!
2.   SCHIMBARI SI ANULARI DE LEGI trimis de
(13 mai 2012, 11:17:44
Guvernul Ponta da semnalul schimbarii .Schimbarea clasei politice,o clasa moderna,inteligenta,europeana, cetateanului.
Felicitari pentru noul prefect al Sucevei.Asteptam schimbarea generalului de brigada Eugen Salar jandarmi.Asteptam ca inspectoratul Protectia Muncii sa ancheteze cazul muncitorului mort deoarece monta panouri noaptea si sa pedepseasca vinovatii.Guvernul Ponta a anulat doua legi.
Legea cu inmatricularea masinilor in Bulgaria si alte tari care puteau circula in tara doar 90 de zile-idioata lege.
Legea care conditiona vanzarea apartamentelor de obtinerea certificatului energetic-idioata lege.Tot inainte domnule Ponta
3.   RUGAMINTE PENTRU PREFECT trimis de
(13 mai 2012, 16:00:43
Domnule prefect,va rugam sa interziceti montarea afiselor pe stalpii de iluminat si pe copaci(asa s-a procedat la Falticeni)pentru a pastra curatenia orasului.In George Enescu Lungu si Flutur apar pe toti stalpii si ma agreseaza vizual.De asemenea verificati daca afisalaul de intersectia Iulius mall pus pe sigla mall-ului este legal conform legii electorale.
4.   Cufureanu trimis de
(13 mai 2012, 18:54:27
Dar pe domnul Cufureanu, cel cazut din caruta pedelista cand il schimbati? De cand a nimerit pe scaunul inspectoratului nu prea se mai poate da jos? Poate ca tot din cauza “euforiei” care l-a cuprins nici nu poate tine un discurs. Sau poate ca vocabularul sau nu-I permite sa scoata din gura decat cuvinte precum “campanie”. Stii dumneata, Cataline, cate politica se face acum in scoli? Stii cate sedinte cu parintii, cu participarea extraordinara a directorilor si candidatilor pedelisti se organizeaza? Si cum se incalzesc pana la a frige copiatoarele din scoli? Si cata birotica se cumpara acum? Iar ca el mai sunt vreo cativa sefi pe la "deconectate".
5.   Guvernul taie din achiziţii trimis de
(13 mai 2012, 20:48:08
Guvernul vrea să recupereze 250-300 milioane lei de la primăriile PDL care au primit bani de la Guvernul Ungureanu şi va restrânge cheltuielile cu achiziţii şi deplasări externe, pentru a asigura fondurile aferente restituirii către pensionari a cotei de CASS percepute ilegal, afirmă premierul Victor Ponta.
Tot inainte domnul Ponta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei