Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mai 2012 - Anul XVII, nr. 108 (5013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conflict de interese

Primarul din Udeşti a plătit din bani publici produse cumpărate de la propria firmă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Udeşti, Săvel Botezatu, este acuzat de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate că a plătit din bani publici produse de carmangerie cumpărate de la propria firmă. ANI a ajuns la concluzia că Săvel Botezatu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă. Potrivit unui comunicat de presă remis ieri, există „indicii referitoare la posibila săvârşire de către Botezatu Săvel Viorel, primar al Comunei Udeşti, a infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a avizat plata unor servicii de protocol în valoare totală de 21.388,3 de lei către SC Udeşteana SRL, societate în cadrul căreia deţine calitatea de asociat unic, iar soţia acestuia, Botezatu Elena, exercită funcţia de administrator”.

Săvel Botezatu este primar la Udeşti din 17 iunie 2008, iar la SC Udeşteana SRL deţine calitatea de asociat unic din 1991.

În baza acestor informaţii, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate au anunţat că vor sesiza Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese. De asemenea, în cazul lui Săvel Botezatu s-au cerut şi măsuri complementare. Mai exact, cei de la ANI spun că nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, iar în plus ar fi necesară şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului.

 

Săvel Botezatu: Sunt cel mai hăituit primar din Ţara Românească

Contactat telefonic, primarul din Udeşti susţine că nu a fost înştiinţat despre vreo problemă în exercitarea funcţiei pe care o deţine. Despre achiziţiile la care fac referire reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate, Săvel Botezatu susţine că au fost perfect legale şi îşi va demonstra nevinovăţia în instanţele de judecată, acolo unde are de gând să conteste raportul.

„Udeşteana este singura firmă din comună cu acest profil de activitate, iar produsele au fost achiziţionate în cel mai corect mod. Una din acţiunile la care s-au folosit produsele firmei a fost şi cea când s-au plantat copaci şi la care a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu”, a declarat edilul din Udeşti.

Săvel Botezatu susţine că este o victimă a fostei guvernări, care în cei patru ani de mandat i s-au întocmit „dosare peste dosare”.

„Am fost hărţuit în toţi aceşti ani. Sunt cel mai hăituit primar din Suceava şi chiar din Ţara Românească. Au vrut să mă oprească să nu mai candidez şi să mă scoată din cursa electorală, dar nu au nici o şansă, pentru că voi câştiga din nou”, a concluzionat Săvel Botezatu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Udeşti a plătit din bani publici produse cumpărate de la propria firmă.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 6 voturi
Primarul din Udeşti a plătit din bani publici produse cumpărate de la propria firmă4.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este singurul? trimis de
(12 mai 2012, 20:57:24
Este singurul? Parca cel din Brosteni nu a facut un teren de sport cu materialele de la firma acestuia?De! e firma de materiale de constructii.....
2.   Si la Preutesti trimis de
(13 mai 2012, 11:18:22
Si la Preutesti se intampla acest lucru de ani buni fostul primar Anita Alexandru a facut toate investitiile prin atribuire directa cu firma varului sau Anita Dan care ca sa nu fie descoperit a infiintato pe numele unui cetatean din comuna Catalin care habar nu are daca ar fi intrebat cu ce se ocupa firma ba mai mult vedeti ca are imputernicire la banaca sotia domnului Anita Dan deci e usor de verificat si descoperit acest lucru.Sau va pititi domnilor de la DNA,nu stiti inca de partea carora sa fiti?
3.   Asa le trebe la tarani... trimis de
(14 mai 2012, 11:05:21
ei l-au votat ca nah le-a facut strada pe ultita si nah cica e gospodar..dar taranii de fapt nu inteleg ca primarul asta e un hot si le fura banii..familia traieste regeste si amaratii de tarani nu au ce manca...la puscarie cu porvu asdta si hotul asta..
4.   Doar nu e prima hotie a escrocului de Botezatu.... trimis de
(15 mai 2012, 20:26:42
Asta este o nimica toata in comparatie cu celelalte care le_a facut pana acum!Dupa ce a furat Ceapul din Udesti,cat timp a fost sef de ferma,dupa ce ia inselat pe Cimpoies Ion si inginerul Florea,alungandu_i din abator,dupa ce l_a prostit pe Stratu Ion sa ii dea voturile ca sa ajunga primar ,a inceput a goli si conturile primariei Udesti!Doar nu credeti ca a cumparat pentru primarie 2 tone de salam?A luat doar banii fara sa dea nici un baton de salam.......ca doar primaria nu e cantina,dar stati linistiti ca nu mai are mult,pe 10 iunie s_a sfarsit cu el!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei