Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 aug 2011 - Anul XVI, nr. 200 (4798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Târgul Olarilor şi al Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, ediţia a XXIX-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Târgul Olarilor şi al Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, ediţia a XXIX-a, se va desfăşura la Rădăuţi în perioada 26-28 august şi în afara expoziţiei de obiecte artizanale şi cu specific meşteşugăresc va cuprinde şi o serie de activităţi culturale şi artistice. Invitaţii la târg provin din Horezu (Vâlcea), Baia Mare (Maramureş), Oboga (Olt), Dorohoi (Botoşani), Codlea (Braşov), Corund (Harghita), Rădăuţi, Marginea (Suceava), Paşcani (Iaşi), Timişoara (Timiş), Deva (Hunedoara), Dej (Cluj), Miercurea-Ciuc (Harghita), Braniştea (Galaţi), Curteni-Găneşti (Mureş), Arad şi din Republica Moldova. ”Mă bucur că am reuşit să organizăm şi în acest an, în condiţii bune, sărbătoarea care a intrat în tradiţia locală de aproape 30 de ani. Meşterii olari care vor participa la târg reprezintă cele mai valoroase centre de olărit din ţară, mai mult, avem oaspeţi şi din Republica Moldova. Îi invit pe rădăuţeni, dar şi pe cei care ne vor vizita oraşul în weekend, să participe la manifestări şi să ne bucurăm împreună de ediţia din acest an a Târgului Olarilor”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

 

Bugetul, din sponsorizări şi din taxe de ocupare a domeniului public

Programul manifestărilor va debuta mâine, 26 august, cu primirea delegaţiilor, deschiderea oficială a Târgului Olarilor şi Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, precum şi jurizarea. Ceva mai târziu, în jurul orei 13.00, la Sala Albă a Muzeului „Samuil şi Eugenia Ioneţ” din Rădăuţi va fi vernisată expoziţia „Centre de ceramică din patrimoniul muzeului”, apoi, la Galeria de Artă, expoziţia de pictură şi fotografie „Expresii ale eului”, unde vor expune artiştii Ioana Palamar, Ioana Ducra şi Adela Maierean. De la ora 19.00, în piaţa din centrul municipiului este programat un spectacol folcloric organizat de Primăria Rădăuţi, în colaborare cu Casa Municipală de Cultură.

Duminică, 28 august, de la ora 12.00, pe scena amenajată în piaţa centrală vor fi decernate premiile ediţiei a XXIX-a a Târgului Olarilor şi Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”. Şeful Serviciului de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Rădăuţi, Silviu Ursescu, a declarat că bugetul acestui eveniment este realizat din sponsorizări şi din taxe de ocupare a domeniului public, iar cheltuielile nu vor depăşi 35.000 de lei.

Pentru a doua oară, Târgul Olarilor este organizat separat de Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul”, deoarece s-a dorit o individualizare a celor două evenimente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul Olarilor şi al Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, ediţia a XXIX-a.
 Vizualizări articol: 963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Târgul Olarilor şi al Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, ediţia a XXIX-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De rasul targului trimis de
(25 aug 2011, 15:34:08
Dragi turisti, pelerini portocalii, radauteni si nemteni, veniti la Radauti sa vedeti marea realizare a acestui bombalau de barcagiu nebarbierit, un centru de oras plin cu pepeni, mizerie, tarabe de prost gust, multe oale si ulcele puse intr-un peisaj cum numai lui Olarean ii place. Are gusturi fine. Pute in centru de-ti taie nasul. Asa primar, asa oras, bravo PD-Laturilor. Vine Tatar si pune ordine iar acest nesimtit sa se duca dracului cu toata sleahta lui de mancatori de rahat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei