Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Etapa a doua a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” va avea loc în perioada 31 august – 4 septembrie, la Fălticeni. Aflată la prima ediţie, manifestarea este organizată de Asociaţia Fălticeni Cultural, în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni, Asociaţia Culturală „Grigore Vasiliu Birlic”, Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Ocolul Silvic Silva – Bucovina.

 

Juriu format din actori şi prezidat de Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei este preşedinta juriului, din care mai fac parte actorii Eusebiu Ştefănescu, Carmen Trocan, Catrinel Dumitrescu, Emil Hossu şi Radu Nichifor. Festivalul se va desfăşura în sala Casei de Cultură a municipiului Fălticeni. Primăria Fălticeni a demarat lucrări de reabilitare, astfel încât sala de spectacole să poată găzdui în condiţii foarte bune Festivalul Internaţional de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic”.

Prima etapă s-a desfăşurat la Sala „Aurel Băeşu” din Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi a avut ca scop selecţia finaliştilor care se vor întrece în septembrie.

 

Workshop-uri, expoziţie de fotografie şi teatru

Festivalul va fi deschis miercuri, 31 august, la ora 10.00, cu workshop-ul „Tehnici de autocunoaştere”, un laborator de cercetare a ştiinţelor omenescului, la care vor participa membrii juriului, împreună cu un grup de studenţi de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) - Bucureşti şi participanţii la festival.

La ora 13.00 va avea loc un alt workshop, “Tehnici de lucru cu adolescenţii în arta actorului – Teatrul, formă de educaţie şi autoeducaţie” – coordonator Carmen Trocan, urmând ca la ora 16.00 să fie vernisată o expoziţie de artă fotografică.

La ora 19:00 va avea loc un prim spectacol de teatru, oferit de studenţii de la UNATC – Bucureşti, “Urmăreşte-mă” de Peter Chaffer, din distribuţie făcând parte Alexandra Buză şi Alina Badea.

 

Concursuri pe secţiuni şi spectacole de teatru

Joi, 1 septembrie, de la ora 09.00, va începe Concursul la secţiunea interpreţi (Recitare poezie sau monolog), iar de la 14.00 la 18.00 se desfăşoară Concursul pe secţiunea trupă de teatru. La ora 19.00, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” – Lugoj prezintă piesa de teatru „Haide, ucide-mă, dragoste!”.

Vineri, 2 septembrie, între orele 09.00 – 13.00 are loc competiţia la secţiunea trupă de teatru, iar între orele 18.00 şi 19.00 va avea loc Gala extraordinară a decernării premiilor Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”. La ora 19.00, Teatrul „Nottara” Bucureşti prezintă spectacolul „Doi pe o bancă”. În distribuţie: Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu.

Sâmbătă, 3 septembrie, participanţii la festival vor merge într-o excursie culturală pe „Drumul Coanei Chiriţa”, iar la ora 19.00 Compania Teatrală „Draga Olteanu Matei” – Piatra Neamţ prezintă spectacolul „Omul care a văzut moartea”.

Duminică, 4 septembrie, piesa de teatru „Doi pe o bancă”, în regia lui Tudor Mărăscu, cu Emil Hossu şi Catrinel Dumitrescu, încheie Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”. Piesa este un love story original, despre doi oameni ale căror destine se intersectează într-un parc, pe o bancă, aparent din întâmplare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei