Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 apr 2010 - Anul XV, nr. 94 (4385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Muzeul de Ştiinţele Naturii

Bursa „Mineralia”, diversitate, culoare şi strălucire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La parterul Muzeului de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava s-a deschis ieri Bursa „Mineralia”, expoziţie naţională cu vânzare, care prezintă publicului eşantioane minerale, pietre şlefuite, geme, obiecte ornamentale şi podoabe din pietre şi cristale naturale de o mare diversitate.

 

Culoarea, strălucirea şi diversitatea exponatelor

Organizată de un grup de colecţionari pasionaţi din România, Bursa „Mineralia” a transformat foaierul muzeului sucevean, în care sunt etalate piesele oferite spre vânzare, într-o adevărată cameră a comorilor, care a captat atenţia vizitatorilor prin culoarea, strălucirea şi diversitatea exponatelor.

Paleta cromatică este în măsură să satisfacă toate gusturile, variind de la verdele intens al malachitului de Zair, la cel diafan al lizarditului de Tismana, până la verdele vibrant al crisoprazului sau cel al serafinitului rusesc.

 

Laps-lazuli de Pakistan, rozocrucit argentinian şi charoit de Yakutia

Gama de albastru se extinde de la cel profund al laps-lazuli-ului de Pakistan sau Afganistan, la cel mai deschis al sodalitului, azuritului sau al calcedoniei, iar rozul rozocrucitului argentinian sau mexican se alătură celui al rodonitului din Urali.

Galbenul deschis al citrinului străluceşte lângă portocaliul carneolului de India, iar auriul traslucid al chihlimbarului baltic vibrează armonic cu movul charoitului de Yakutia.

 

Minerale rare, obiecte ornamentale şi piese de podoabă

Organizatorii ne-au atras atenţia asupra unor minerale rare ca astrofilitul, eudialitul, kunzitul, apatitul sau cuarţul sagenitic.

De la eşantioane de piatră brută, la fragmente minuscule de meteoriţi, de la pietre şi cristale prelucrate în mici ateliere artizanale şi transformate în obiecte ornamentale sau podoabe, expoziţia oferă o privire cuprinzătoare asupra lumii minerale.

Pieselor de podoabă (coliere cu preţuri cuprinse între 10 şi 400 lei, cercei şi brăţări 5 - 50 lei, inele 5 - 10 lei) li se alătură diverse obiecte ornamentale (bibelouri, brichete, scrumiere 5 - 25 lei) şi eşantioane minerale (3 - 1500 lei). Pentru cei interesaţi de lumea minerală sunt puse în vânzare mici colecţii didactice cu mostre minerale (10 lei), colecţii mai elaborate (90 lei), precum şi cărţi de specialitate.

Bursa „Mineralia” poate fi vizitată de publicul sucevean inclusiv duminică, 25 aprilie a.c.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursa „Mineralia”, diversitate, culoare şi strălucire.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Bursa „Mineralia”, diversitate, culoare şi strălucire3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei