Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Grigore Leşe şi Mambo Siria, în spectacol la Suceava, la Festivalul de Tarafuri şi Fanfare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de a patra ediţie a Festivalului ”Tarafuri şi fanfare”, iniţiat în urmă cu patru ani de directorul cotidianului Jurnalul Naţional şi de doctorul în muzică Grigore Leşe, va avea loc anul acesta la Suceava.

Evenimentul care îşi propune să aducă publicului o călătorie muzical-etnografică prin timp, începând din secolul al XIX-lea şi până astăzi, va avea loc în zilele de 26 -27 iunie. La precedentele ediţii, ultima la Sibiu, fanfarele şi tarafurile au venit cu sute de cântece, variante ale unor doine de care nimeni nu-şi mai aduce aminte, repertorii folclorice zonale, piese inedite, instrumente arhaice, familii de lăutari adevăraţi, care au moştenit meşteşugul din bătrâni, cu costume de sărbătoare din lăzile de zestre. Totul, sub bagheta celebrului interpret Grigore Leşe.

Cele două zile de festival vor aduna muzicanţi din toate zonele ţării, dar şi din Timocul bulgăresc. Printre cei care participă la festival se numără Fanfara din Fântânele, din Suceava, Taraful lui Gaciu din Soporu de Câmpie, Cluj, Taraful din Morunglav, judeţul Olt, muzicanţi din Timocul bulgăresc, Taraful din Vinerea, Alba Iulia, Fanfara de la Buneşti, Suceava, Taraful din Greceşti, Dolj, Nea Costină lăutaru’ din Cezieni, judeţul Olt, Ion Covaci, zis Paganini, din Săliştea de sus, judeţul Maramureş, Fanfara din Lămăşeni, judeţul Suceava, Fanfara din Rupea, Braşov, Rapsozii Gorjului, din judeţul Gorj, Grupul "Iza" din Maramureş, Taraful lui Cristi lu’ Cătăroiu din Tismana, Gorj, Fanfara din Smîrdan, judeţul Botoşani, Taraful lui Nistor de la Cetate, din judeţul Dolj, Taraful din Rupea, judeţul Braşov, Banda lui nea Alita Piţigoi, din Gorj, Trei parale şi celebra Fanfară din Dîrvari (Mambo Siria), din judeţul Mehedinţi.

Cei care vor veni la festival vor putea auzi şi vedea instrumente lăutăreşti tradiţionale - vioară, nai, clarinet, ţambal, bas, dar şi ţărăneşti -tilincă, fluier, caval, cimpoi, ocarină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grigore Leşe şi Mambo Siria, în spectacol la Suceava, la Festivalul de Tarafuri şi Fanfare.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Grigore Leşe şi Mambo Siria, în spectacol la Suceava, la Festivalul de Tarafuri şi Fanfare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei