Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 aug 2009 - Anul XIV, nr. 191 (4177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie tematică

“Aeris”, în corelaţie cu celelalte elemente primordiale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În galeria din foaierul Corpului F - Auditorium al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava s-a deschis ieri expoziţia tematică de pictură şi grafică “Aeris”, organizată de Asociaţia de Artă Nicolae Tonitza (Tonitza Art Group - TAG).

 

35 de lucrări realizate de 17 creatori

Expoziţia, care se circumscrie ciclului elementelor universului, ciclu în care s-au organizat până acum expoziţiile „Aqua” (31 martie 2008), „Focus” (27 noiembrie 2008) şi „Humus” (16 februarie 2009) reuneşte pe simeze un număr de 35 de lucrări realizate de 17 creatori.
Manifestarea, aşa cum a subliniat la vernisaj preşedintele asociaţiei, Ana Maria Ovadiuc, a fost pregătită timp de trei luni, iar tematica expoziţiei următoare rămâne să fie decisă de membrii asociaţiei, propunerile fiind „Lemnul” sau „Spiritul”.

 

Vizualizări diferite ale tematicii abordate

Cei 17 expozanţi (Ana Miran, Angelica Mirela Rusu, Rodica Postolache, Cristina Elena Chiriac, Adrian Smîtancă, David Croitor, Alina Elena Lăzăreanu, Ioana Poiată, Ana Maria Ovadiuc, Mihai Pînzaru PIM, Raluca Schipor, Ionela Ududec, Lavinia Pînzaru, Lucian Covaciu, Smaranda Vîrnă, Viorel Ciocan, Cristina Iacob), între care sunt şi membri noi, care expun acum pentru prima oară sub egida asociaţiei, se disting prin vizualizări diferite ale tematicii abordate.
Vizualizări în care Aerul (Aeris), aşa cum a remarcat comentând expoziţia prof. Raluca Schipor, se află în corelaţie cu celelalte elemente primordiale.

 

Libertatea creaţiei

Cu referiri la simbolistica elementului abordat, Raluca Schipor a accentuat asupra celei mai uzitate interpretări, cea în care aerul este asociat cu ideea de zbor, cu semnificaţia de înălţare, de libertate.
O libertate pe care şi-o doresc şi membrii asociaţiei, libertate în creaţie de care se vor bucura peste câteva zile, când se vor reuni în tabăra de la Vatra Dornei (cu genericul „Vatra Dornei, trecut şi prezent”), dar şi în tabăra de la Balcic, unde un grup de 16 artişti (între care Liviu Suhar şi Dumitru Rusu) se vor afla în intervalul 29 august - 5 septembrie a.c.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Aeris”, în corelaţie cu celelalte elemente primordiale.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
“Aeris”, în corelaţie cu celelalte elemente primordiale5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei