Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2009 - Anul XIV, nr. 111 (4097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

„Asimetrii cromatice”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Galeria de artă situată la etajul corpului A al Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera” Suceava (perimetru amenajat pentru expunere, care asigură intrarea în Sala de Artă „Elena Greculesi”) s-a deschis miercuri expoziţia de grafică şi sculptură a artistului plastic sucevean Iulian Dziubinski.

 

Un creator care-şi asumă curajos orice tip de provocare artistică

Sub genericul “Asimetrii cromatice”, expoziţia reuneşte o suită de lucrări grafice (portrete în pastel realizate în manieră cubistă şi o serie de „proiecte ideatice - aşa cum a remarcat artista plastică Iulia Andrieş - pentru eventuale lucrări de sculptură”) cărora li s-au alăturat câteva piese cu forme originale sculptate în lemn.

Manifestarea, cu prilejul căreia Iulian Dziubinski şi-a marcat trecerea pragului celui de-al 51-lea an de viaţă, se înscrie în CV-ul său ca cea de-a treia expoziţie personală care relevă calităţile unui creator care-şi asumă curajos orice tip de provocare artistică, de la grafică şi pictură, la sculptură şi artă decorativă.

 

Debut diplomatic

Fiind vorba şi de un moment aniversar, Iulian Dziubinski a fost înconjurat de prieteni, de colegi şi, bineînţeles, de membri ai breslei artistice sucevene, alături de care a participat până acum la numeroase saloane şi expoziţii colective.

Vernisajul a avut un debut...diplomatic, întrucât Excelenţa Sa Yurii Verbitskyi, consulul general al Ucrainei la Suceava (care-a venit însoţit de consulul Vasiyl Nerovnyi) a avut cuvântul de deschidere în care, mărturisind că participă cu plăcere la manifestările culturale, a făcut referire la vecinătatea şi buna colaborare dintre România, Ucraina şi Polonia, artistul expozant fiind un reprezentant al comunităţii etnice poloneze din Bucovina.

 

O invitaţie la meditaţie

Au vorbit apoi la vernisaj artiştii plastici Iulia Andrieş (care a subliniat formaţia tehnică, de inginer, a lui Iulian Dziubinski, care este vizibilă în lucrările sale şi i-a apreciat „tenacitatea şi dorinţa permanentă de auto-depăşire”), Mihai Pînzaru PIM (care a accentuat că „graficianul dă măsura sculptorului”), poetul şi jurnalistul Mihai Sultana Vicol (care a remarcat maniera „brâncuşian-picassiană” de expresie plastică) şi prof. Ioan Bodnar (preşedintele Filialei Suceava a Uniunii Ucrainenilor din România, alături de care Iulian Dziubinski a expus cu alte prilejuri, pentru care lucrările prezentate constituie „o invitaţie la meditaţie”).

Şi, în final, autorul care a spus, cu emoţia momentului aniversar, că „dacă ai dar de la Dumnezeu şi vezi în adâncul formei şi al culorilor trebuie să faci cumva să-l înapoiezi, să te exprimi pentru a le aduce bucurie şi celorlalţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Asimetrii cromatice” .
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Asimetrii cromatice”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei