Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2009 - Anul XIV, nr. 55 (4041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

„Forme şi culori” la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În holul central al Primăriei Municipiului Suceava s-a deschis vineri, ca un dar oferit de Ziua Femeii, expoziţia intitulată „Forme şi Culori”.

 

O manifestare organizată „în familie”

Expoziţia, care este prima manifestare organizată sub egida Societăţii Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina (SAAAPB - societate reînfiinţată la sfârşitul lunii ianuarie a.c., după 77 de ani de la constituirea ei la Cernăuţi, la data de 31 ianuarie 1932) prezintă publicului 21 de lucrări de pictură în ulei şi acuarelă, realizate de Iulian Dziubinschi, şi 10 piese de sculptură în lemn, aparţinându-i lui Liviu Jitariu.

Manifestarea, organizată - aşa cum a spus la deschidere viceprimarul Viorel Seredenciuc - „în familie”, întrucât artiştii expozanţi fac parte din personalul instituţiei (ambii activând ca inspectori de specialitate în serviciile administrative) se înscrie totodată ca o acţiune de continuitate a tradiţiei din perimetrul Primăriei Suceava, care a organizat şi a găzduit periodic astfel de prezentări expoziţionale.  

 

Doi creatori cunoscuţi în cercurile culturale sucevene

Aşa că, în prezenţa colegilor de serviciu, dar şi a celor de breaslă artistică (pentru că la vernisaj au participat creatori din rândul membrilor SAAAPB şi din cadrul Cenaclului Judeţean de Pictură, Sculptură şi Grafică Satirică „Dimitrie Loghin”) s-a desfăşurat prezentarea expoziţiei.

Graficianul Mihai Pînzaru PIM a subliniat faptul că cei doi creatori sunt „cunoscuţi în cercurile culturale sucevene”, accentuând că Iulian Dziubinschi este „un inginer care are şi alte abilităţi în afara celor de a folosi rigla de calcul şi logaritmii”, la fel ca şi Liviu Jitariu, care şi-a demonstrat „dimensiunea pedagogică” pe parcursul anilor în care a condus cercul de sculptură de la Palatul Copiilor, obţinând „rezultate excepţionale”.

 

O expoziţie „ca o adiere de primăvară”, menită „să aducă puţină culoare şi să bucure privirea”

Iulian Dziubinschi este, aşa cum a remarcat PIM, „un artist care îşi asumă curajos orice provocare” (prezentându-se în expoziţie atât cu peisaj, dar şi cu portret şi natură statică), iar Liviu Jitariu abordează prin lucrările sale „forme interesante”, „plăsmuiri din imaginaţie de la forme tradiţionale, la cele exprimate într-un limbaj modern”.

Un vernisaj la care scriitorul Ion Drăguşanul (ca iniţiator al SAAAPB, în care cei doi expozanţi au statut de membri fondatori) l-a apreciat pe Liviu Jitariu ca fiind un artist care „sculptează idei” şi l-a îndemnat în creaţie, pe Iulian Dziubinschi, spre „mărturisire”.

A fost, după cum au spus la final cei doi „vinovaţi” de acest gest, o expoziţie „ca o adiere de primăvară” dedicată Zilei Femeii (Liviu Jitariu), menită „să aducă puţină culoare şi să bucure privirea” (Iulian Dziubinschi).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Forme şi culori” la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Forme şi culori” la Primăria Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei