Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Festivalul de Artă Medievală “Ştefan cel Mare”

Elemente de noutate în programul ediţiei din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu, a reliefat ieri, într-o conferinţă de presă organizată cu câteva ore înainte de deschiderea Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, elementele de noutate din programul acestei ediţii, al cărei sponsor oficial este firma ORANGE.

 

Teatru şi tabără de corturi

Accentuând faptul că este cel de-al treilea an în care Cetatea de Scaun a Sucevei oferă cadrul de desfăşurare pentru festivalul medieval, care tinde să devină o manifestare urbană percepută şi apreciată la nivel naţional, Constantin-Emil Ursu a precizat că primele trei zile sunt dedicate teatrului, fiind prezentată, în două spectacole pe zi, de colectivul de actori ai Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, piesa „Apus de soare” de Barbu Ştefănescu Delavrancea.

O premieră va fi şi tabăra medievală cu corturi organizată în curtea exterioară a cetăţii de către Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Asociaţia „Gladius Dei” din Sibiu şi Ordinul Cavalerilor Cetăţilor Bârsei.

 

Pălării ţuguiate de vrăjitoare, măşti şi arme medievale

Totodată, în acest an vizitatorii vor putea cumpăra, de la standurile şi de la comercianţii ambulanţi care se vor afla în cetate, îmbrăcăminte cu croială medievală, pălării ţuguiate de vrăjitoare, măşti şi diverse obiecte, între care şi arme medievale executate de „Hystorica” Zărneşti.

Poate una dintre cele mai spectaculoase scene nocturne prezentate în cadrul festivalului va fi cea a arderii vrăjitoarei, scenă în care vor fi aprinşi şase baloţi de paie.

Toţi copiii care vor veni în cetate vor primi, odată cu biletul de intrare, şi o hartă de orientare pentru concursul „Descoperiţi comoara”, concurs la care participanţii vor fi răsplătiţi cu dulciuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elemente de noutate în programul ediţiei din acest an.
 Vizualizări articol: 788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elemente de noutate în programul ediţiei din acest an5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei