Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mai 2008 - Anul XIII, nr. 101 (3782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preselecţie

Campania „Folclorul la mare… căutare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava (Sala Dom Polski) se va organiza sâmbătă, 3 mai, la ora 10:00, preselecţie pentru Campania „Folclorul la mare... căutare”, din cadrul Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc - Constanţa 2008. Festivalul se desfăşoară pe două secţiuni: solişti vocali şi solişti instrumentişti.

Fiecare participant la preselecţie trebuie să se prezinte cu buletinul sau cartea de identitate, dar, mai ales, pregătit să interpreteze live două piese (o doină şi o piesă populară ritmată).

Participanţii trebuie să fie laureaţi ai altor festivaluri de folclor, nu trebuie să fi obţinut Premiul I sau Marele Premiu la o ediţie anterioară a acestui festival. Pot participa la concurs numai interpreţi amatori, cu vârsta cuprinsă între 16 – 30 ani.

Concurenţii trebuie să interpreteze o piesă culeasă de ei şi interpretată fără acompaniament orchestral (doină sau baladă) şi o piesă autentică, reprezentativă din zona etnofolclorică a concurentului, interpretată cu acompaniament orchestral. Fiecare participant trebuie să fie îmbrăcat în portul popular specific zonei de provenienţă (va fi unul dintre criteriile de apreciere şi notare a interpreţilor).

 

Spectacol pe esplanada Casei de Cultură

Înscrierile se fac în locaţia unde se va ţine preselecţia, în baza unei fişe de concurs care va fi completată după ce se face dovada achitării taxei de înscriere în valoare de 20 de lei.

Concurenţii vor avea asupra lor partiturile cântecelor, precum şi diploma de laureat al altui festival de folclor. Etapa de preselecţie se desfăşoară în două faze: faza I - în urma interpretării celor două piese în faţa juriului; se vor califica în faza a II–a cinci concurenţi; Faza a II-a - cei cinci concurenţi care vor trece de prima fază vor cânta live piesa cu care au fost selecţionaţi, într-un concert care va avea loc pe esplanada Casei de Cultură Suceava, în aceeaşi zi, la ora 20:00.

Concurenţii vor fi acompaniaţi de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, care va susţine şi un spectacol după concurs. „Invităm toţi sucevenii să fie alături de concurenţi, sâmbătă, 3 mai, pe esplanada Casei de Cultură, începând cu ora 20:00. Preselecţia este organizată de Consiliul Judeţean Suceava, în colaborare cu Consiliul Judeţean Constanţa, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Suceava, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” şi Şcoala Populară de Artă „Ion Irimescu”, ne-a spus Oana Maria, consultant artistic la CJCPCT Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania „Folclorul la mare… căutare”.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Campania „Folclorul la mare… căutare”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei