Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2008 - Anul XIII, nr. 30 (3711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Asediul Cetăţii de Scaun

Antrenamente şi repetiţii pentru spectacol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri dimineaţă au început, în Cetatea de Scaun a Sucevei şi în şanţul de apărare, antrenamentele şi repetiţiile pentru spectacolul asediului cetăţii, care se va desfăşura duminică.

Spectacolul, programat în cea de-a treia zi a manifestărilor dedicate aniversării celor 620 de ani de la atestarea documentară a cetăţii şi a oraşului Suceava, va fi realizat de un corp de profesionişti alcătuit din cca. 100 de cascadori, actori şi pirotehnicieni coordonaţi de cascadorul Vali Vasilescu.

 

Oşteni pedeştri

La sfârşitul săptămânii trecute au început, în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun, amenajările scenografice care au avansat pe zi ce trece.

O poartă arcuită din lemn a fost ridicată la baza zidului de-a lungul căruia, pe o anumită porţiune, a fost construit un culoar mascat prin care vor ieşi apărătorii care se vor înfrunta cu asediatorii.

În faţa acestei porţi se desfăşurau ieri dimineaţă repetiţiile oştenilor pedeştri.

Cu flamurile verzi ale Islamului fluturând în bătaia vântului, cu lăncile şi halebardele înălţate spre cer, cei cca. 30 de „oşteni otomani” (încă neechipaţi în veştminte militare de epocă), aliniaţi în formaţie de luptă, mărşăluiau cadenţat, schimbându-şi (la comanda instructorului) direcţia, pentru a o lua apoi, iar şi iar, de la capăt.

 

Salturi şi căderi spectaculoase

Sus, în cetate, cei care vor juca rolul apărătorilor, se antrenau în salturi şi căderi spectaculoase. Propulsaţi de o instalaţie aidoma unui balansoar, cascadorii se răsuceau în aer şi amortizau căderea pe saltele groase din burete.

Fiecare dintre ei trebuia să treacă de mai multe ori prin această probă.

De pe buza şanţului de apărare, realizatorul scenariului şi coordonatorul întregului spectacol, cascadorul şi actorul Vali Vasilescu, urmărea atent repetiţiile şi comunica, prin staţia de emisie-recepţie, cu instructorii.

Se dădeau indicaţii, se făceau evaluări şi aprecieri. Nu era permisă nici o ezitare, nici o greşeală, totul trebuia să se desfăşoare perfect.

 

Caii, în plină formă

În Muzeul Satului Bucovinean, caii, ţesălaţi şi strălucitori, au fost scoşi din grajdurile gospodăriilor „Humor” şi „Bilca”, înhămaţi şi pregătiţi pentru antrenament.

Vor trebui să aducă tunurile de asediu în faţa zidurilor cetăţii, sau vor şarja în atacuri de cavalerie.

Unii dintre ei sunt deja obişnuiţi cu terenul pe care vor evolua întrucât au călcat pe el la cele două ediţii ale Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, alţii se confruntă acum cu terenul pentru prima oară. 

Până duminică seara, când vor apărea în spectacol, unde, cu siguranţă, vor atrage privirile tuturor spectatorilor, trebuie să se menţină în plină formă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antrenamente şi repetiţii pentru spectacol.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Antrenamente şi repetiţii pentru spectacol5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Te Deum trimis de
( 6 feb 2008, 15:20:38
La asa aniversare, o rugaciune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei