Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a XVII-a

Festivalul Literar “Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”, manifestare care se desfăşoară,   în intervalul 14-15 ianuarie a.c., pe axa Suceava-Călineşti-Putna, organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Societatea Scriitorilor Bucovineni (SSB), Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi Universitatea „Ştefan cel Mare” s-a deschis ieri, la ora 10:00, în sala de arte „Elena Greculesi” a bibliotecii sucevene cu lucrările simpozionului „Mihai Eminescu în contemporaneitate”.

În prezenţa vicepreşedintelui CJ Suceava, Stela Acatrinei, a reprezentaţilor instituţiilor implicate în organizarea festivalului şi a scriitorilor invitaţi, preşedintele SSB, Ion Beldeanu, a remarcat numărul restrâns al participanţilor din afara judeţului.

Nu au reuşit să ajungă, din motive mai mult sau mai puţin desluşite, câţiva dintre laureaţii ediţiilor precedente, precum criticii şi istoricii literari Teodor Codreanu şi Alexandru Dobrescu.

A răspuns însă invitaţiei un vechi şi credincios prieten al sucevenilor, poetul ieşean Emilian Marcu.

 

Laureatul „deconspirat”: Constantin Cubleşan

Simpozionul s-a bazat aşadar pe discursul pertinent şi interesant al prof. univ.dr. Constantin Cubleşan, un comentator al exegezelor, studiilor şi ediţiilor critice consacrate vieţii şi operei lui Mihai Eminescu, dar şi un cercetător al aspectelor ciclice ale liricii eminesciene (exeget care a fost „deconspirat” ca fiind laureatul ediţiei din acest an, deşi momentul anunţării premiantului era, de regulă, păstrat ca surpriză pentru cea de-a doua zi a manifestărilor), pe intervenţiile unor oameni de cultură locali (cum a fost cea a prof. Alexandru Toma) sau a scriitorilor bucovineni (eminescologul câmpulungean Ion Filipciuc).

Cu un public asigurat în mare parte din elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, simpozionul s-a încheiat cu un moment muzical, un recital de romanţe pe versuri eminesciene susţinut de solista vocală  Herna Săndulean, de la Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” şi, la pian, de prof. Johannes Onesiciuc, de la Şcoala Populară de Artă „Ion Irimescu”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Literar “Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul Literar “Mihai Eminescu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte