Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 21 (8550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Ziua Micii Uniri - 24 Ianuarie - sărbătorită la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana

Data de 24 ianuarie a rămas în istorie drept ziua în care s-a înfăptuit Mica Unire sau Unirea Principatelor Române, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. A fost primul pas important în formarea teritoriului României de azi, următorul eveniment având loc la 1 decembrie 1918, când a fost înfăptuită Marea Unire.

Premergător zilei de 24 ianuarie, cadrele didactice şi elevii au desfăşurat o serie de activități menite să evidenţieze însemnătatea Micii Uniri, dar şi personalitatea domnitorului.Ziua Micii Uniri nu a rămas nemarcată de către elevii Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana. Dimpotrivă, momentul crucial din istoria poporului român, legat de unirea realizată de Alexandru Ioan Cuza, a stârnit în rândul elevilor puternice emoţii.

Împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost aniversată într-un mod festiv de elevii din Cajvana, atât din ciclul primar, cât și din clasele V-XII, marți, 23 ianuarie. Cei mici au subliniat importanţa evenimentelor prin prezentări PowerPoint, colaje, afișe și creații plastice inspirate de evenimentele prezentate, scenete, au recitat poezii cu specific istoric și și-au dat mâna în Hora Unirii, în incinta sălii de sport.

Cei din ciclul gimnazial și liceal au susţinut un program variat, în cadrul unui eveniment plin de energie, marcat de dans și cântec, desfăşurat în sala de evenimente a Căminului Cultural din Cajvana, unde au fost invitaţi reprezentanții Consiliului Local, domnul primar Tomăscu Gheorghe, respectiv viceprimarul localității, domnul Iacoban Gheorghe, profesorii, elevii și părinții implicaţi în această acţiune.

Atmosfera de sărbătoare a fost completată cu expoziţii şi momente artistice dedicate Unirii, iar soliștii vocali, elevi ai liceului din Cajvana, respectiv Motriuc Denisa, Dranca Ilinca, Savu Nectaria, Șoldan Miruna, Moroșan Miruna și Toneț Ionuț, au adus aplauze furtunoase. Nu a lipsit sceneta “Moş Ion Roată”, interpretată de elevi îndrumaţi de profesorul de istorie Iulian Ciotu, iar Ansamblul “Stejărelul“ a fost la înălțime prin dansurile specifice: “Suita din Bucovina”, “Bătuta” și “Polcuța”.

La finalul spectacolului, toți cei prezenți s-au unit în horă, într-un gest simbolic de unitate și solidaritate. De pregătirea elevilor și buna desfășurare a programului s-au ocupat cu dăruire domnul director adjunct, profesor Ciotu Iulian, și profesoarele: Ureche Casandra, Bucșa Domnica, Șoldan Ana-Maria, Ureche Domnica, Coca Angela.

La activitate a fost prezentă și doamna director adjunct, Tomuț Cristina, precum și doamna consilier educativ, profesor înv. primar Rotar Nicoleta, care a subliniat faptul că „educaţia patriotică a tinerei generaţii este o latură importantă a educaţiei, mai ales în zilele noastre, fiind normal să trezim, în fiecare dintre noi, chiar şi în cei mai mici cetăţeni ai României, mândria că suntem români”.

De asemenea, directorul coordonator al liceului din Cajvana, profesorul de istorie Robu Nicolae, a declarat că „întotdeauna evenimentele importante din istoria poporului român ne fac să vibrăm şi să trăim din tot sufletul tot ceea ce aniversăm”.

 

Prof.înv.primarLidia Loredana Seserman

Responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Ștefan cel MareCajvana

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Micii Uniri - 24 Ianuarie - sărbătorită la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana.
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Micii Uniri - 24 Ianuarie - sărbătorită la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei