Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 252 (8476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Delicii și acte de bunătate

Târgul de Toamnă - „Mândră Toamnă Darnică!”, la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni

Săptămâna Verde a debutat la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni cu Târgul de Toamnă - „Mândră Toamnă Darnică!” în data de 23 octombrie 2023. Această a V-a ediție, devenită tradiție, a fost un succes răsunător, unind elevi, în special pe cei de la ciclurile primare și gimnaziale, părinți și profesori. Participanții la târg au prezentat ulcioare de must, sarmale, coșuri cu fructe din belșug, gemuri de casă, mere glazurate, dansuri tradiționale și cântece populare, creând o atmosferă vibrantă.

„Acesta este un moment în care comunitatea locală se unește pentru a-și expune abundența agricolă, comorile culinare și folclorul vibrant. Odată cu începerea târgului, atmosfera se încarcă de anticipare, iar mirosurile distincte ale bunătăților anotimpului toamna pătrund în aer, atrăgând mulțimea”, ne-a povestit profesor învățământ primar Petronela-Vasilica Luca, inițiatoarea proiectului.

În fața publicului a evoluat formația mică a Ansamblului „Izvorașul” Liteni, coordonată de profesorul Dan Ilie Matachi, cu o suită de dansuri și melodii care au încântat auzul celor prezenți.

Directorul unității școlare, profesorul Demis-Ioan Maranda, a apreciat evoluția evenimentului, subliniind rolul acestuia în celebrarea patrimoniului cultural și păstrarea identității.

Profesoara Ana Maria Briana Belciug, director-adjunct, și-a arătat, la rândul său, admirația față de copiii îmbrăcați în port popular, declarând că o bucură caracterul durabil al acestor tradiții dragi. „Longevitatea acestor obiceiuri și practici reprezintă o dovadă a puterii comunității și a importanței culturale pe care o au”, a precizat aceasta.

Ea le-a mulțumit primarulu Tomiță Onisii pentru facilitarea transportului elevilor dornici să ia parte la târg de la satele Corni, Roșcani și Siliștea prin microbuzele primăriei, profesorului Dan-Ilie Matachi pentru că a pus la dispoziție instalația de sonorizare și preotului Claudiu Vrăjitoru pentru donațiile generoase. De asemenea, a mulțumit părinților care au participat activ, Consiliului Școlar al Elevilor, profesorilor, fotografilor și directorului care a sprijinit organizarea evenimentului.

Târgul de Toamnă - „Mândră Toamnă Darnică!” promovează caritatea și spiritul de dăruire, reflectând altruismul sezonului. În fiecare an, o camionetă plină cu alimente donate de participanți ajunge la familiile defavorizate din Liteni și din zonele limitrofe, distribuite cu ajutorul Consiliului Școlar al Elevilor.

Acest eveniment a fost posibil și anul acesta datorită sprijinului acordat de conducerea Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, Primăria orașului Liteni, Parohia „Sfinții Trei Ierarhi”, Căminul Cultural din Liteni, Ansamblul „Izvorașul” Liteni și membrii Consiliului Școlar al Elevilor.

 

Diana-Maria POENARU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul de Toamnă - „Mândră Toamnă Darnică!”, la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Târgul de Toamnă - „Mândră Toamnă Darnică!”, la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei