Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 69 (7986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zilele Școlii la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni

Odată cu primele zile ale primăverii, în perioada 9-11 martie, eliberați de constrângerile pandemiei, întristați de suferința semenilor, dar conștienți că viața trebuie să își urmeze cursul, elevii și profesorii Liceului Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni au sărbătorit o primă ediție a Zilelor Școlii într-un format nou. Pe parcursul celor trei zile s-a derulat proiectul intitulat „Prin oglinda timpului”, prilej cu care întreaga comunitate școlară a sărbătorit educația, a realizat activități prin care se încurajează munca în echipă, talentul artistic, abilitățile practice și cele sportive. Activitățile din cadrul proiectului au valorificat potențialul elevilor, talentul și dăruirea dascălilor și au motivat învățarea.

Astfel, în zilele de 09 și 10 martie, cu ocazia Zilelor Porților Deschise, elevi din localitățile din jurul comunei Dumbrăveni au vizitat școala, mai cu seamă atelierele școlare, au participat la activități de popularizare a ofertei educaționale a școlii, au admirat produsele realizate de elevii școlii profesionale, din domeniile textile și mecanică.

În zilele de 10 și 11 martie s-au derulat activități nonformale grupate în 5 ateliere tematice: Meridianele științei, Să ne jucăm cu cuvintele (Mesajul textului literar. Transpunere grafică, Să pătrundem în universul legendelor, O legendă în imagini, Descoperă cuvântul), Joc și joacă (Personaje de poveste, Joc și joacă, Joaca de-a actorii), O lume a toleranței (Toleranța în mediul școlar și mediul social, Lumea toleranței), Atelier virtual ( Atelier Științele naturii organizat de Muzeul de Științele Naturii Suceava, muzeograf Liliana Flutur, Atelier virtual organizat de Muzeul Național al Bucovinei, muzeograf Paula Moroșanu – Cetăți, domni și domnițe - perioada medievală în miniatură, Atelier virtual organizat de Muzeul Național al Bucovinei, muzeograf Ana Maria Irimescu-România în perioada comunistă).

După-amiaza zilei de 11 martie a fost rezervată unui spectacol organizat la Centrul Cultural ”Acad. Eugen Simion” Dumbrăveni. A fost și ocazia unei reîntâlniri cu profesorii pensionari ai liceului, moment plin de emoții, de aducere aminte, de bucurie și sensibilitate, apreciat de publicul format din elevi, profesori, părinți, membri ai comunității locale.

O altă componentă importantă a spectacolului a fost expoziția de obiecte decorative și funcționale realizate de elevii școlii profesionale coordonați de profesorii și maiștrii instructori ai liceului, organizată în spațiul expozițional pus la dispoziție de Centrul Cultural.

Așteptate și foarte apreciate au fost momentele artistice pregătite și prezentate de elevii școlii: Interpretare vocală - eleva Cosmina Isăcescu, cl. a XII-a B - Poemul Lupii, Sceneta Meșterul Manole, clasa a IV-a A, Interpretare instrumentală, la chitară - elevul Mihai Sabin, clasa a V-a D, Sceneta Une classe mouvementée, Interpretare instrumentală, la flaut-elevul Apetrei Albert, cl. a VIII-a E - Până când nu te iubeam, Frumoasa și bestia, Sceneta Nota 4 la istorie (adaptare după Dan Mihăescu), Consiliul Școlar al Elevilor, Interpretare vocală - eleva Sorina Aioanei, cl. a X-a B - On écrit sur les murs, Sceneta Teză la Limba latină (adaptare după Grigore Băjenaru), Interpretare instrumentală, pian, Filimon Naomi, clasa a VII-a E - Baladă pentru Adeline, Sceneta Vizită (adaptare după I. L.Caragiale), Consiliul Școlar al Elevilor, Paradă vestimentară realizată de elevele școlii profesionale, domeniul textile.

Finalul evenimentului a fost spectaculos datorită invitaților speciali - elevi și profesori coordonatori ai Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava. Aceștia au pregătit un program muzical de excepție care a cuprins: interpretare vocală, interpretare instrumentală la chitară, flaut, pian, oboi solo, vioară, grup de suflători.

Ediția 09-11 martie a Zilelor Școlii la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni a fost o celebrare a unității, colaborării, toleranței, bunei cuviințe, a susținut cuvintele câștigătoarei Premiului Nobel pentru Pace 2014: ”o carte, un stilou, un copil și un profesor pot schimba lumea”!

Director, profesor Adriana Duceac

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Școlii la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Școlii la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei