Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 55 (7056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Motivare, implicare, colaborare pentru o educaţie de calitate europeană

În data de 30 martie, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava va avea loc simpozionul „Motivare, implicare, colaborare pentru o educaţie de calitate europeană”. Acest simpozion este una dintre activităţile programate să se desfăşoare în cadrul proiectului Erasmus+ cu acelaşi nume, cu numărul de referinţă 2017-1-RO01-KA101-036429, care se derulează în perioada 1 septembrie 2017 - 31 august 2019 la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, grantul obţinut fiind în valoare de 35.570 de euro. Proiectul „Motivare, implicare, colaborare pentru o educaţie de calitate europeană” este conceput după o analiză serioasă a activităţii noastre din ultimii ani care a evidenţiat domeniile pe care trebuie să le eficientizăm pentru a ne alinia la criteriile europene ale unui învăţământ de calitate.Am elaborat Planul de Dezvoltare Europeană în care am identificat trei nevoi esenţiale ale instituţiei noastre pentru atingerea scopului propus: modernizarea procesului educativ, întărirea relaţiei cu elevii, părinţii şi cu comunitatea şi asigurarea calităţii educaţiei la nivel european.

Obiectivele propuse au în vedere utilizarea noilor metode didactice ce vizează abordările transcurriculare, trecerea de la abstract la concret, de la teoretic la practic, de la formal la nonformal, crearea de competenţe, integrarea mijloacelor TIC în procesul educativ, reconstruirea relaţiei profesor-elev având în vedere rolul central al elevului în activitatea de învăţare, realizarea unui învăţământ incluziv ţinând cont de diferenţele de percepţie, sociale, etnice, religioase care se regăsesc în rândul elevilor, conştientizarea rolului fiecărui cetăţean şi identificarea responsabilităţilor, prevenirea şi rezolvarea conflictelor la nivel de clasă/şcoală, implicarea membrilor familiilor şi ai comunităţii în activităţile şcolii, implicarea elevilor şi părinţilor în activităţi extracurriculare legate de nevoile comunităţii, susţinerea copiilor cu părinţii plecaţi în străinătate, facilitarea comunicării şi colaborării familie-şcoală, implicarea în parteneriate strategice Erasmus Plus, realizarea unor colaborări între colectivele de elevi prin eTwinnig şi prin alte căi de comunicare, identificarea unor soluţii pentru problemele noastre în şcoli europene.

Rezultatele proiectului se vor reflecta în activităţile didactice ulterioare, realizarea unui ghid metodologic care să conţină exemple de metode şi modele de activităţi didactice realizate prin punerea în practică a competenţelor dobândite, realizarea unui simpozion care să pună în valoare experienţa dobândită, realizarea unor miniprograme interdisciplinare, realizarea unui program de parenting etc.

Secţiuni Simpozion:

1.     Workshopuri  pentru profesori şi părinţi – aplicarea experienţei dobândite în formările, Comenius, Grundtwig şi Erasmus+

2.     Experienţe europene – diseminarea unor activităţi de formare în domeniul educaţiei

3.     Exemple de activităţi  educative – rezultate ale formării în proiecte europene

Informaţii privind înscrierea:

-         participanţii trebuie să completeze fişa de înscriere

-         materialul ce urmează să fie prezentat se va trimite în format electronic pe adresa de e-mail a persoanei de contact

-         un cadru didactic/părinte se poate înscrie la mai multe secţiuni

-         sunt admise pentru participare şi persoane interesate de tema simpozionului, care nu doresc să susţină o lucrare

-         la toate secţiunile materialele pot fi prezentate în format letric (imprimat pe suport de hârtie) sau electronic, cu condiţia să fie trimise din timp organizatorilor.

Perioadă înscriere: 10-25 martie 2019

Persoană de contact:Mustea Mihaela Sofia - m_mustea@yahoo.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motivare, implicare, colaborare pentru o educaţie de calitate europeană.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motivare, implicare, colaborare pentru o educaţie de calitate europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei