Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 105 (6815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ziua Europei, la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi

Sub titlul generic „Uniunea Europeană – tendinţe şi provocări contemporane” , agenda zilei de 9 mai a Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi a avut un conţinut valoros, consistent şi interactiv, atât pentru elevii, cât şi pentru profesorii implicaţi în manifestările specifice Zilei Europei şi Zilei Independenţei.

Începând cu ora 11.00, în sala CDI s-a desfăşurat concursul cu tematica „EU şi UE – între unitate şi diversitate”. Întrecerea,un maraton educativ intens, s-a derulat timp de două ore, într-o succesiune de cinci runde la care s-a adăugat o sesiune de întrebări sau provocări de departajare. S-au confruntat 30 de echipaje, formate din câte 2 elevi din fiecare clasă – de la clasa a IX-a până la a XI-a –, 28 dintre acestea purtând numele statelor membre ale Uniunii Europene, la care s-au adăugat alte două echipaje intitulate EU şi UE. Organizată şi moderată de directorul instituţiei, prof. dr. Adrian Nicolae Puiu, competiţia i-a purtat pe participanţi prin conţinuturi şi informaţii referitoare la Uniunea Europeană, gradual, de la provocările mai simple, până la interogaţii cu un grad ceva mai sporit de dificultate.

La ora 13.00, sala CDI s-a transformat în scena unui program artistic susţinut de elevii clasei a IX-a G, program denumit „Independenţa naţională şi sentimentul apartenenţei la comunitatea europeană”, sub coordonarea doamnei profesoare Elena Olaru. În continuare, de la ora 13.30, un grup de elevi din clasa a XI-a H, îndrumaţi de doamna profesoară Nicoleta Mitrofan, au prezentat publicului o succesiune de momente artistice reunite sub titlul „Monarhia României în context european”. Salutăm contribuţiile doamnelor profesoare Elena Olaru şi Mitrofan Nicoleta pentru aportul la activităţile realizate şi totodată pentru performanţele obţinute. 

Manifestarea s-a mutat, începând cu ora 13.45, pe terenul de sport al colegiului, acolo unde a urmat un scurt program artistic oferit de Corul Şcolii, dirijat de domnul profesor Laurian Abalaşei, elevii talentaţi interpretând o versiune deosebit de frumoasă a „Odei Bucuriei”, imnul Uniunii Europene. Tot aici a avut loc dezvelirea proiectului de creaţie intitulat „Provocări în culori europene”, coordonat de doamna profesoară Ioana Ducra. Elevii înzestraţi cu aptitudini artistice din colegiu au redat, cu ajutorul penelului, pe un zid pregătit special în acest scop, imagini reprezentative, elemente identitare, valori şi simboluri ale statelor membre UE. Premierea echipelor câştigătoare ale concursului „EU şi UE – între unitate şi diversitate”, aşteptată cu interes şi emoţie, a încheiat succesiunea de evenimente frumoase dedicate zilei de 9 mai. Echipajele câştigătoare au fost: locul I – Grigoraş Paul şi Iamniţchi Bogdan (Suedia), din clasa a IX-a F, coordonaţi de doamna profesoară Nicoleta Mitrofan, locul al II-lea a revenit echipajului compus din Fădor Lavinia Petruţa şi Dumitrescu Ruxandra (Ungaria), din clasa a X-a C, îndrumate de domnul prof. dr. Marian Olaru, iar locul al III-lea a revenit echipajului Slovaciei, compus din Mutescu Daniela şi Aura Rezuş, din clasa a IX-a G, eleve pregătite de doamna profesoară Elena Olaru. Menţiunile au ajuns la următoarele echipaje: Marea Britanie - elevele Cenuşă Lucia şi Cioată Alina, din clasa a IX-a D, reprezentanţii Austriei – elevele Cîrstean Andreea şi Mironescu Sabina, din clasa a XI-a G, şi echipa formată din elevele Ilaş Ionela şi Juravle Tabita, din clasa a X-a H, care au reprezentat Malta.

Felicitări tuturor celor implicaţi în derularea cu succes a activităţilor dedicate Zilei Europei. Se cuvin a fi adresate, în mod special, mulţumiri echipei manageriale: domnului Adrian Nicolae Puiu, director al Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”, şi doamnei Luminiţa Lăzărescu, director adjunct. Gratitudinea se îndreaptă şi către doamna bibliotecară a colegiului, Andreea Ciobara, pentru sprijinul oferit.

Prof. Florin George Popovici

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Europei, la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Europei, la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei