Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 105 (6815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Cuşnir: De 14 ani domeniul public al Sucevei este distrus şi nu mai există reguli de urbanism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, consideră că în ultimii 14 ani Suceava s-a „dezvoltat” haotic, domeniul public este distrus şi a atras atenţia că nu mai există reguli de urbanism, municipiul neavând un arhitect-şef. „Această stare nocivă a unui oraş care ar fi trebuit să se dezvolte frumos trebuia să se oprească de mult timp”, consideră Dan Ioan Cuşnir. El a arătat că de aproape doi ani consilierii locali ai PSD Suceava nu mai votează superficii pe domeniul public, extinderi de balcoane la parter, construcţii pe domeniul public etc., iar această decizie va fi menţinută până în momentul în care primarul Ion Lungu şi PNL vor înţelege că au obligaţia finalizării Inventarierii Domeniului Public şi finalizării Registrului real al Spaţiilor Verzi.

„La ultima şedinţa de Consiliu Local, din data de 26 aprilie 2018, Ion Lungu şi PNL au dorit promovarea unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local în care erau trecute, la grămadă, balcoane la parter, parcări, magazii, solicitări de la Centrul Cultural sau de la Arhiepiscopie, extinderi de spaţii comerciale etc., un ghiveci cum numai Ion Lungu şi Lucian Harşovschi puteau concepe”, a declarat Cuşnir. El a spus că în acest proiect erau trecute 12 solicitări de extinderi balcoane la parter, până la nivelul balcoanelor de la etajele superioare, unele de 6 mp, iar altele de 18 mp. „S-a ajuns până acolo încât angajaţii primăriei sunt obligaţi să le spună cetăţenilor că PSD se opune solicitărilor lor, ceea ce este o nouă minciună marca Lungu/Harşovschi/PNL. Consilierii locali PSD vor vota întotdeauna astfel de solicitări, dar doar atunci când arhitecţii vor stabili că acel bloc trebuie să închidă toate balcoanele de la parter pentru a fi mai frumos. Nu este moral să aprobăm închiderea unui balcon la parter la o scară a blocului, iar apartamentele de la parter de la celelalte scări să nu beneficieze de acelaşi tratament”, a mai spus liderul PSD Suceava.

El a precizat că PSD va vota pentru extinderea apartamentelor la parter în orice zonă a Sucevei cu condiţia să existe un PUZ, pe fiecare zonă, care să recomande evazarea şi să demonstreze că zona respectivă va fi mai frumoasă şi că oraşul va arăta mai frumos. „Suntem pentru aprobarea unor măsuri care să ducă la o dezvoltare armonioasă a blocurilor, a bulevardelor, a oraşului în locul măsurilor haotice, fără nici o regulă sau strategie, luate în ultimi 14 ani la Primăria Suceava. Preferăm să avem 12 nemulţumiţi pentru că demersul lor va întârzia până va fi aprobat, dar să avem pe termen lung mii de suceveni mulţumiţi de modul în care va arată oraşul lor”, a declarat Cuşnir.

El a făcut un apel la suceveni să „pună presiune” pe primarul Ion Lungu şi pe PNL pentru a nu mai încerca să forţeze Hotărâri de Consiliul Local care „să dăuneze imaginii oraşului” şi care să facă din Suceava „un oraş şi mai urât, aproape nefrecventabil”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cuşnir: De 14 ani domeniul public al Sucevei este distrus şi nu mai există reguli de urbanism.
 Vizualizări articol: 1780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cuşnir: De 14 ani domeniul public al Sucevei este distrus şi nu mai există reguli de urbanism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei