Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iul 2017 - Anul XXII, nr. 165 (6581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prietenia - ambasadoare a tradiţiei româneşti în lume

Tabăra internaţională“Romanian Traditional Arts Camp”. Ediţia a V-a.

Este de admirat faptul cătradiţia româneascăare o foarte bunăvizibilitate în spaţiul internaţional, fiind privităcu interes şi de generaţiile tinere.

O confirmare a acestui fapt este numărul mare de adolescenţi care aleg, în fiecare an, în luna iulie, săparticipe la tabăra internaţională“Romanian Traditional Arts Camp”, organizatăde Cluburile Rotary Iaşi 2000 şi Rotary Suceava Bucovina. Anul acesta, la cea de-a V-a ediţie, s-a alăturat evenimentului şi Clubul Rotary Piatra Neamţ.

Într-un registru al prieteniei, respectului şi excelenţei promovate de Clubul Rotary, timp de 13 zile, 13 adolescenţi din Brazilia, Israel, Croaţia, Germania, Danemarca, Rusia, Portugalia, Franţa şi România, mare parte dintre ei membri ai cluburilor Interact, au avut şansa săînveţe arta olăritului la Iaşi şi Cucuteni, precum şi arta încondeierii oului la Ciocăneşti, în Bucovina, cu accent pe armonia culorilor, delicateţea modelelor transmise din generaţie în generaţie şi măiestria execuţiei. Ciocăneşti este un adevărat muzeu în aer liber, care atrage atenția turiștilor de pretutindeni datorită caselor frumos decorate cu motive care se regăsesc şi pe ouăle încondeiate, dar şi în broderiile de pe costumele populare.

Cursurile de olărit şi de încondeiat ouădin cadrul taberei “Romanian Traditional Arts Camp” au alternat cu activităţi de petrecere a timpului liber într-un mod distractiv şi educativ în acelaşi timp. În Bucovina, pe lângăvizitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, a Muzeului Bucovinei, a Fabricii de îngheţatăBetty Ice, a Mânăstirii Suceviţa, a atelierului de ceramicăneagrăde la Marginea, a Muzeului Oului de la Vama, tinerii adolescenţi au beneficiat şi de momente de distracţie în parcul din Vatra Dornei, unde au ales tiroliană, escaladări şi concurs de caiac, dar şi de cursuri de supravieţuire, de acordare a primului ajutor, de folosire a echipamentului în excursiile montane.

Aşadar, Cluburile Rotary Iaşi 2000 şi Rotary Suceava Bucovina, împreunăcu partenerii şi sponsorii acestora, dar şi cu aceşti tineri minunati, veniţi de pe diferite meridiane ale lumii, au reuşit săscrie câteva pagini deosebit de frumoase în povestea taberei internaţionale “Romanian Traditional Arts Camp”. Tinerii adolescenţi s-au lăsat îmbrăţişaţi de magia spaţiului bucovinean şi, pe lângăouăle încondeiate, ceramica pe care au modelat-o fiecare dintre ei, informaţii despre spiritualitatea bucovineană, un CD cu imagini din tabărăşi diplomele primite de la Clubul Rotary Suceava Bucovina, tinerii adolescenţi au plecat înapoi acasăcu buzunarele pline de amintiri frumoase şi prietenii durabile, devenind astfel ambasadori ai tradiţiei româneşti în toate colţurile lumii.

Partenerii evenimentului: Rotary Club 2000 Iaşi, Rotary Club Suceava-Bucovina, Rotary Club Iaşi Curtea Domnească, Rotary Club Piatra Neamţ 2005, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Interact Iaşi şi Suceava, Rotaract Iaşi, Primăria Ciocăneşti, Ziarul de Iaşi. Sponsorii pentru Iaşi: TE-ROX Prod, Electra, Conex, Giros, Vasile Nica, Unita Turism. Sponsorii pentru partea bucovineană a taberei: CAR Învățământ Fălticeni - împrumuturi pentru salariați şi pensionari în întreg județul Suceava, Fly Music Suceava și Lounge Suceava. Partenerul media al evenimentului a fost Radio Viva Fm Suceava.

Clubul Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunității.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prietenia - ambasadoare a tradiţiei româneşti în lume.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prietenia - ambasadoare a tradiţiei româneşti în lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei