Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iul 2017 - Anul XXII, nr. 165 (6581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caritate

Preoţii din Protoieria Fălticeni ajută la îmbunătăţirea condiţiilor de la Căminul de bătrâni, de la Mănăstirea Groşi – Boroaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe drumul ce leagă judeţele Suceava şi Neamţ, la 20 km distanţă de Fălticeni, se află Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, situată în comuna Boroaia. În anul 2000, prin grija Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, aici s-a înfiinţat şi un aşezământ social pentru bătrânii rămaşi singuri pe lume, abandonaţi de către rude sau fără un ajutor material. Aici şi-au găsit adăpost 14 bătrâni, care au văzut în părintele stareţ Alexie Ichim şi în ceilalţi vieţuitori şi angajaţi ai mănăstirii suport moral pentru a le alunga din supărări, dar mai ales din singurătate, care la o vârstă înaintată este greu de suportat.

Fiind un loc ferit de lume, este cunoscut mai puţin, şi nevoile zilnice sunt mari. Părintele Alexie se zbate şi găseşte resursele necesare pentru traiul de zi de zi de care au nevoie bătrânii, dar are nevoie şi de investiţii în reabilitarea clădirilor.

 

Din donaţiile parohiilor, bătrânii de la Groşi vor avea geamuri noi

Pentru a oferi condiţii mai bune celor care şi-au găsit aici liniştea sufletească spre sfârşitul vieţii şi ţinând cont că peste trei luni va veni frigul, este necesară înlocuirea geamurilor vechi şi deteriorate de intemperii, cu altele noi. Pentru că mănăstirea nu dispunea de resursele necesare pentru această investiţie atât de necesară într-un timp scurt, preoţii, stareţii şi maicile stareţe din cadrul Protoieriei Fălticeni au strâns o parte din suma necesară achiziţionării acestor geamuri, suma finală fiind asigurată prin bunăvoinţa Ocolului Silvic Silva Bucovina, reprezentat de către ing. Rareş Hrestic. Această acţiune s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi face parte din multele activităţi cu scop social – filantropice iniţiate de Protoieria Fălticeni.

„Este o faptă bin-venită, dar ceea ce este mai minunat, este faptul că în zilele noastre încă întâlnim oameni cu inimă mare. Preacurcenicii părinţi din cadrul Protoieriei Fălticeni ne-au sărit în ajutor cu ceea ce avem nevoie mai mare, la fel ca anul trecut. Noi trăim aici din mila credincioşilor care aduc fiecare ce poate în funcţie de posibilităţi. De multe ori avem probleme în ceea ce priveşte lucrările de întreţinere ale căminului, dar mai ales ale mănăstirii. Ceea ce se întâmplă la nivelul Protoieriei este ceva minunat. Părinţii desfăşoară diferite activităţi sociale în parohiile lor şi prin astfel de acţiuni ne ajută şi pe noi atunci când ne este mai greu. Îi mulţumesc personal şi în numele acestor suflete care au nevoie de sprijinul nostru, preotului protopop Adrian Dulgheriu pentru iniţiativă, preacucernicilor părinţi pentru dragostea arătată nouă, credincioşilor care au contribuit şi îi asigur de toată consideraţia mea şi că mereu îi voi considera prietenii mei. Aici, într-adevăr simţim cum Maica Domnului ne ajută şi ne acoperă cu Acoperământul ei”, a spus părintele stareţ Alexie.

 

La vârste înaintate toţi vom avea nevoie de ajutor

Părintele Protoiereu Adrian Dulgheriu a mulţumit pe această cale preacucernicilor părinţi care sunt alături în astfel de acţiuni, în locurile unde este cea mai mare nevoie: „Nu a fost uşor ca să strângem resursele necesare pentru a-l ajuta pe părintele Alexie, pentru că fiecare întâmpinăm destule dificultăţi în parohii, dar am dat dovadă că suntem buni creştini şi sperăm că şi alţii la rândul lor vor face la fel. Aceşti bătrâni, dacă ne uităm la ei, parcă îi vedem ca pe bunicii sau părinţii noştri. Nu se ştie cum vor fi vremurile, însă cu ajutorul bunului Dumnezeu vom ajunge şi noi la vârste înaintate şi vom avea nevoie de ajutor. Cum spun Sfinţii Părinţi ai Bisericii, că atunci când faci un bine, o faptă bună, îl împrumuţi şi pe Dumnezeu”.

Preoţii din parohiile „Adormirea Maicii Domnului” (pr. paroh Adrian Brădăţanu), „Sfântul Nicolae” (pr. paroh Constantin Amariei), „Grădini” (pr. paroh Bogdan Apostol), „Fălticenii Vechi” (pr. paroh Mihai Axinia), „Oprişeni” (pr. paroh Camil Dăscălaşu) şi „Învierea Domnului” (pr. Paroh Ioan Argatu) din Fălticeni; parohia Baia III (pr. paroh Ioan Guşă), Baia IV (pr. Paroh Gabriel Ciofu) şi parohia Bogata (pr. paroh Valentin Pavel) din comuna Baia; Parohia Moişa II (pr. paroh Daniel Ciofu); Pâraie II - Mălini (pr. Ştefan Brădăţanu) şi mănăstirile Cămârzani (maica stareţă stravoforă Ancuţa Deac), Slatina (maica stareţă stravoforă Lăcrămioara Mirăuţi), Buciumeni – Fălticeni (maica stareţă stravoforă Maria Mălăescu), Broşteni - Drăguşeni (Preot stareţ Mihăiţă Atomei) şi Bogdăneşti (pr. Gheorghe Loghinoaia), au ajutat pe părintele stareţ Alexie Ichim ca să poată oferi condiţiile necesare celor 14 bătrâni pentru a trece cu bine peste iernile ce vor urma.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoţii din Protoieria Fălticeni ajută la îmbunătăţirea condiţiilor de la Căminul de bătrâni, de la Mănăstirea Groşi – Boroaia.
 Vizualizări articol: 2847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Preoţii din Protoieria Fălticeni ajută la îmbunătăţirea condiţiilor de la Căminul de bătrâni, de la Mănăstirea Groşi – Boroaia5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei