Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 dec 2015 - Anul XX, nr. 300 (6112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alternative în predarea-învăţarea matematicii

Proiectul  Erasmus+ „Lume nouă, viaţă nouă”, care se derulează la Şcoala Gimnazială ,,Petru Comarnescu” din Gura Humorului, în perioada 2014-2016, a oferit cadrelor didactice implicate oportunitatea de a învăţa şi experimenta lucruri noi pe care le pot aplica în activitatea didactică. În acest sens s-a desfăşurat şi  proiectul de mobilitate din Cipru, care a avut ca obiectiv principal motivarea elevilor talentaţi la matematică şi îmbunătăţirea performanţelor acestora prin noi metode de comunicare. Cursul de didactica matematicii,„Le-MATH: Learning Mathematics through new communication factors”, a avut loc în perioada 17-23 noiembrie 2015 la Constantinos The Great Hotel, din localitatea Protaras.

În loc să înveţe, mulţi elevi preferă să îşi petreacă timpul uitându-se la televizor, jucându-se pe calculator sau pe telefonul mobil, socializând pe diverse reţele on-line. O modalitate de a-i atrage înapoi spre şcoală este şi aceea de a utiliza în predarea/învăţarea matematicii (şi nu numai) a unor metode netradiţionale precum jocurile, teatrul sau competiţii similare concursului X-Factor. Scopul acestui curs a fost dezvoltarea metodologiei de predare şi învăţare a matematicii prin utilizarea a două mijloace principale ce pot fi folosite de profesori:MATHeatre: „Predarea-Învăţatea matematicii prin activităţi de teatru matematic” şi MATH-Factor: „Predarea-învaţarea matematicii prin intermediul activităţilor comunicative” .

Ideea nu este de a schimba modul de predare al profesorilor, ci doar de a deschide o portiţă asupra modului în care se poate integra teatrul matematic/concursurile gen MathFactor, din când în când, în înţelegerea de către elevi a conţinuturilor matematice/conceptelor. În acest fel, se poate crea o dinamică în interiorul claselor unde fiecare elev poate face schimb de idei, poate oferi conţinuturi, poate asculta, având plăcerea de a lucra împreună. Scopul unor asemenea activităţi nu este de a fi desfăşurate continuu de-a lungul anului, ci o dată în cadrul unor activităţi şcolare sau extraşcolare (Şcoala Altfel), când nu suntem restricţionaţi de programa şcolară.

Avantajele utilizării acestor mijloace sunt îmbunătăţirea performanţelor academice ale elevilor şi creşterea motivaţiei pentru studiul matematicii. Dar poate cel mai important câştig este faptul că îi pregăteşte pentru viaţă prin dezvoltarea creativităţii, îmbunătăţirea încrederii în sine şi a competenţei de a vorbi/prezenta un concept (nu neapărat matematic)/idee în public.

Cursul a reprezentat o oportunitate de a cunoaşte diverse mijloace didactice ce sunt utilizate în predarea matematicii în alte sisteme de învăţământ. Întâlnirea cu profesori care predau matematica în alte ţări europene (Letonia, Lituania, Cehia şi Italia) a fost un bun prilej de a face schimb de idei şi bune practici în vederea  creşterii interesului elevilor pentru studiul acestei discipline.

 

Profesor Emanuela Aluculesei

Şcoala Gimnazială ”Petru Comarnescu” Gura Humorului

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alternative în predarea-învăţarea matematicii.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alternative în predarea-învăţarea matematicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort “Diplomat” Dintre toate torturile, acesta este probabil preferatul românilor pentru masa specială de Revelion. A devenit atât de popular, încât este deja, de câteva decenii, o adevărată tradiție culinară pentru masa de la cumpăna... Citeşte