Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2015 - Anul XX, nr. 297 (6109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Youth to Business Enterprise”, proiect de parteneriat strategic la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”

Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava a obţinut o nouă finanţare pentru proiectul „Youth to Business Enterprise”, ce se desfăşoară în perioada 1 iulie 2015 - 31 iulie 2018. Proiectul este realizat cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul programului Erasmus+, acţiunea cheie 2, parteneriate strategice în domeniul şcolar.

Proiectul este rezultatul muncii comune a unui grup de profesori din cele opt ţări participante: România, Marea Britanie, Franţa, Spania, Turcia, Polonia, Olanda şi Slovacia. Proiectul îşi propune să dezvolte competenţele antreprenoriale ale elevilor, lucru ce le va oferi posibilitatea de a lua contact direct cu lumea oamenilor de afaceri şi de a-şi dezvolta propria afacere. Elevii vor învăţa cum să-şi realizeze propriul plan de afaceri şi cum să-l implementeze la nivel local. Membrii grupului ţintă al proiectului îşi vor folosi creativitatea în construirea propriilor companii şi vor avea ca principal scop dezvoltarea economică la nivel local, naţional şi internaţional. Pentru început, elevii vor face o analiză de piaţă în care vor stabili domeniile în care se pot face investiţii şi care pot fi dezvoltate la nivelul comunităţii locale. Pas cu pas, elevii vor parcurge fiecare etapă a unui plan de afaceri, urmând ca la sfârşitul proiectului să aibă un plan de afaceri care poate fi aplicat la nivel local, naţional sau chiar internaţional.

Proiectul îşi propune să realizeze un site, să-i înveţe pe elevi cum să completeze un CV în format Europass, cum să realizeze un plan de afaceri viabil pentru fiecare ţară implicată în proiect, crearea unor broşuri informative, a unei reviste, a unui DVD şi a unui clip de prezentare, organizarea unor ateliere de lucru şi a unei conferinţe de diseminare.

În perioada 16-21 noiembrie a avut loc prima întâlnire transnaţională a proiectului. Membrii echipei de proiect au fost găzduiţi de Instituto de Educacion Secundaria Playa San Huan, din Alicante, Spania. Colegiul Naţional de Informatică a fost reprezentat de doamnele profesoare Daniela Rotaru şi Oana Savin. În cadrul acestei întâlniri, membrii echipelor de proiect au discutat despre activităţile proiectului, despre cele opt vizite de proiect ce vor avea loc pe parcursul celor trei ani, despre responsabilităţile fiecărei ţări implicate în proiect şi despre costurile legate de managementul proiectului. De asemenea, membrii participanţi au simulat realizarea unei afaceri specifice zonei din care aceştia provin. Profesorii coordonatori au semnat un regulament al proiectului realizat de coordonatorul principal din Marea Britanie, regulament ce prevede reguli ce trebuie respectate pe parcursul întregului proiect şi îndatoririle pe care le are fiecare ţară participantă.

Viitorul fiecărui tânăr şi în general viitorul acestei ţări trebuie să se clădească pe idei noi, pe tehnologii noi care să creeze plus valoare.Acest proiect este un eveniment despre marketingul modern, aducând în discuţie impactul noilor tehnologii şi surse de finanţare, oameni şi companii, modele, idei şi inspiraţie.  Proiectul se adresează elevilor şi, de ce nu, cadrelor didactice, viitorii întreprinzători şi antreprenori din cadrul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi nu numai, care vor să construiască proiecte de afaceri viabile, care au ambiţie, perseverenţă, care caută soluţii şi nu se dau bătuţi.

În cadrul acestui proiect elevii şi cadrele didactice pot interacţiona cu diverşi antreprenori, unii la început de drum, alţii cu câţiva ani de experienţă, având  posibilitatea de a se informa asupra „firului epic” al afacerii lor, de a schimba impresii, dorinţe şi expectanţe şi prin intermediul vizitelor reciproce sau al e-mailurilor, de a iniţia posibile colaborări.

Elevii Colegiului Naţional de Informatică ”Spiru Haret” aşteaptă cu nerăbdare să ia parte la activităţile din cadrul acestui proiect şi la întâlnirile de proiect, următoarea având loc în perioada 14-20 martie, în Olanda. Ei sunt încrezători că vor avea multe lucruri de învăţat de la colegii lor din străinătate şi că vor putea aplica ceea ce au învăţat în acest proiect după absolvirea liceului.

Prof. Virginel Iordache 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Youth to Business Enterprise”, proiect de parteneriat strategic la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”.
 Vizualizări articol: 1174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Youth to Business Enterprise”, proiect de parteneriat strategic la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Trandafiri de gheață Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu prăjiturele diverse și se păstrează gustoase mult timp.Avem nevoie de:250 g untură de porc, o cană smântână cu... Citeşte