Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2015 - Anul XX, nr. 297 (6109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Recuperare

Clinici de tratare a dependenţei de alcool şi droguri la Suceava şi Dorna Arini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O clinică în municipiul Suceava şi un centru rezidenţial la Rusca - Dorna Arini oferă servicii integrate de tratament pentru persoanele dependente de alcool şi de droguri. Cele două centre şi-au început activitatea efectivă de terapie din luna august a acestui an şi până acum le-au trecut pragul peste 130 de dependenţi de substanţe. Psihoterapeutul Alina Ciupercovici, coordonator al Alianţei pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) Suceava, ne-a declarat că la clinica din Suceava au beneficiat până acum de terapie mai mult de 100 de persoane, majoritatea suceveni, iar la centrul din Dorna Arini au făcut terapie 36 de persoane, atât din ţară, cât şi din străinătate. Cei mai mulţi au cerut sprijin pentru a scăpa de dependenţa de alcool, dar 40% dintre pacienţi au probleme cu drogurile. ”60% dintre dependenţii de droguri care sunt trataţi la noi sunt minori, consumatori de etnobotanice. Au fost aduşi de familie la terapie. Adulţii pe care îi avem consumă aşa-numitele droguri grele, cocaină, metamfetamine, marijuana”, ne-a spus psihoterapeutul. Alina Ciupercovici a mai spus că până acum nici unul dintre beneficiarii terapiei nu a avut recăderi şi că pacienţii se adaptează bine activităţilor din program.

Costul pachetului minim de servicii acordate ambulatoriu este de 500 de lei, iar cel mai scump, cu 22 de şedinţe de terapie, costă 1.700 de lei. Costurile în centrul rezidenţial din Dorna Arini se ridică la 2.500 de lei pe program.

 

Durata programului de rezidenţă este între 7 şi 10 zile

“Conexiunea cu rezidenţa, planul terapeutic adaptat pentru fiecare client reprezintă punctul forte al acestei reţele. Oamenii simt că trebuie să se rupă de ciclul în care trăiesc. Rezidenţa durează între 7 şi 10 zile, cu un număr de maxim 6 persoane. Se lucrează cu o echipă mixtă, rolul asistentului medical şi al terapeutului sportiv sunt extrem de importante, alături, bineînţeles, de implicarea psihoterapeutului”, a declarat psihoterapeutul Alina Ciupercovici. Pacienţii rămân în contact permanent cu terapeuţii lor şi după rezidenţă.

Dezvoltarea celor două centre face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană, “Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependenţelor de substanţe” – REZIDENT, prin care a fost creată prima reţea de clinici pentru tratamentul integrat al dependenţelor sub umbrela economiei sociale. Proiectul implementat de ALIAT a fost finalizat ieri şi mai include clinici în Constanţa, Cristian - Braşov şi Bucureşti şi un centru rezidenţial în Ilfov.

Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor ALIAT a fost fondată în 1993. Este o asociaţie de profesionişti în sănătate mintală, fiind una dintre primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor din România. Oferind servicii de tratament pentru cei care se află în situaţia de a nu mai avea control asupra consumului propriu de alcool şi/sau droguri, ALIAT desfăşoară activităţi în domeniul prevenirii şi tratamentului problemelor legate de consumul de substanţe (alcool şi droguri).

Persoanele interesate de aceste centre pentru dependenţi pot afla mai multe de la Alina Ciupercovici, coordonator al Clinicilor ALIAT Suceava, la sediul clinicii din str. Mihai Eminescu, nr. 10, sc. A, et. 2, Suceava, telefon: 0720.863.222, e-mail: contact@clinica-aliat-suceava.ro sau pe www.clinica-aliat.ro, www.clinica-aliat-ilfov.ro, www.facebook.com/clinicaALIAT, www.centre-tratament.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clinici de tratare a dependenţei de alcool şi droguri la Suceava şi Dorna Arini.
 Vizualizări articol: 5271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Clinici de tratare a dependenţei de alcool şi droguri la Suceava şi Dorna Arini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Trandafiri de gheață Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu prăjiturele diverse și se păstrează gustoase mult timp.Avem nevoie de:250 g untură de porc, o cană smântână cu... Citeşte