Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2012 - Anul XVII, nr. 90 (4995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În luna pădurii, prindem rădăcini

 

În luna pădurii, elevii Şcolii Plopeni, în colaborare cu o fundaţie umanitară din Elveţia, condusă de domnul doctor Peter Hauri, şi cu Primăria oraşului Salcea, au plantat 1.050 de puieţi – tei şi frasini - pe malul râului Suceava, în localitatea Prelipca.

Elevii Şcolii Plopeni, împreună cu elevi ai Şcolii Prelipca, au demarat activitatea cu ecologizarea malului râului Suceava şi a zonei care urma a fi împădurită. Primăria Salcea le-a pus la dispoziţie elevilor sacii menajeri şi mănuşile necesare, iar după ce acţiunea a fost finalizată cu succes, elevii au primit sucuri şi dulciuri.

Cei 50 de saci cu deşeuri colectate selectiv au fost ridicaţi de o firmă autorizată, suma obţinută urmând a fi utilizată pentru derularea în bune condiţii a viitoarelor activităţi educative.

Acţiunea de împădurire a fost sponsorizată de firma Artoz din Elveţia şi face parte din proiectul susţinut de elevii Şcolii Plopeni, intitulat „Prin noi, România prinde rădăcini”. În cadrul acestui proiect, elevii au derulat activităţi interdisciplinare, au creat postere şi pliante prin care au încercat să le atragă atenţia locuitorilor cu privire la degradarea mediului înconjurător, machete, desene şi creaţii literare inspirate din viaţa tainică a pădurii.

După ce activităţile de plantare şi ecologizare s-au finalizat, copiii au amenajat o expoziţie în curtea Şcolii Plopeni, unde au avut ocazia să-şi  evalueze reciproc lucrările, să le dăruiască locuitorilor din zonă, pentru a-şi populariza activităţile extraşcolare şi pentru a-i sensibiliza la problemele mediului înconjurător.

Coordonatorii acţiunii au fost: prof. Teodora Bouariu - reprezentanta fundaţiei umanitare elveţiene în România, prof. Nicoleta Zettel - directoare, prof. Cristian Haiduc, prof. Cristina Gabriela Ciobanu, prof. Florin Cheia, prof. Onuţa-Lăcrămioara Mihai, de la Şcoala Plopeni, şi prof. Luminiţa Rusu, de la Şcoala Prelipca

Participanţii susţin că această activitate a fost un succes, deoarece a avut un impact benefic asupra unui număr mare de factori implicaţi, asupra elevilor şcolilor din Plopeni şi Prelipca, a cadrelor didactice, dar şi asupra satului Prelipca, aflat în anii anteriori în pericol de a fi inundat. Copiii au manifestat solidaritate cu sătenii, pentru care au ecologizat zona şi au împădurit-o, cu elevii Şcolii Prelipca, alături de care au plantat puieţii, dovedind astfel spirit de colaborare şi capacitatea de a socializa. Activitatea a reuşit să-i responsabilizeze pe elevi, sensibilizându-i la problemele grave cu care se confruntă mediul şi să-i determine să aibă o atitudine corespunzătoare faţă de acesta.

Prin această acţiune, elevii au fost puşi în situaţia de a-şi cultiva simţul artistic, inspirându-se din frumuseţea inepuizabilă a naturii, simţul civic şi solidaritatea prin sensibilizarea la problemele celor din jurul lor. La finalul activităţii, elevii şi-au exprimat punctul de vedere referitor la necesitatea protejării mediului înconjurător şi au propus diverse soluţii pentru salvarea pădurii. 

Această activitate a fost un prim pas pentru organizarea unor acţiuni viitoare, de mai mare amploare, cu aceiaşi parteneri. Elevii au fost încântaţi să coopereze, să se cunoască, să se ajute, să comunice atât verbal, cât şi prin intermediul artei.

prof. Nicoleta Zettel 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În luna pădurii, prindem rădăcini.
 Vizualizări articol: 1615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
În luna pădurii, prindem rădăcini5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei