Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2008 - Anul XIII, nr. 39 (3720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezminţire

Privind articolul din Monitorul nr. 29 / 6 II / 08 intitulat „Arme deţinute ilegat de un muzeu din Dorneşti”semnat de dl Sandrinio Neagu ca urmare a informaţiilor date de purtătorul de cuvânt al I.P.J. Suceava, Alin Botezatu.

Afirmaţiile din articol sunt tendenţioase şi bineînţeles necorespunzătoare adevărului din următoarele motive:

Din cele patru piese ridicate de către poliţistul Rîmbu Liviu (una puşcă cu aer comprimat marca Gamo, seria 04.1c 391900, în stare aparent bună, una armă-mitralieră fără marcă, una armă-mitralieră fără armă, fără pat şi corodată, cât şi un cartuş de mitralieră TAB fără inscripţii) pentru prima am acte legale conform facturii seria SV ACB nr. 1861614 din 11 XI 2003, pe care o depun alăturat iar celelalte aşa zis arme sunt nişte piese dezmembrate din care una datând probabil din primul război mondial şi descoperită în râul Suceava iar cealaltă este la fel de veche şi dezmembrată, nefuncţională, găsită în clopotniţa bisericii din Dorneşti, predată la poliţia locală iar poliţia a predat-o muzeului „Furman”. Despre cea de a patra şi ultima piesă constând într-un cartuş afirmaţia din presă apare amuzantă deoarece în realitate este vorba de un tub de cartuş cu capsa percutată, apoi umplut cu nisip.

Poza din ziar care însoţeşte articolul prezintă circa 15 piese dar nici una nu este din cele ridicate de la muzeul „Furman”

Modalitatea ridicării pieselor fără a se descrie starea lor concretă cât şi brutalizarea deţinătorului prin luarea lui cu maşina poliţiei, în forţă, după ce în prealabil i se spusese să urce în autoturism pentru a semna actul constatator, ne face să credem că este posibil ca piesele să fie schimbate.

Pentru acest motiv subsemnatul Furman Radu m-am prezentat la I.P.J. Suceava în ziua de 14 februarie cu intenţia de a face o cerere pentru conservare, în sensul de a identifica piesele respective şi de a mă asigura de neschimbarea lor. Am intrat în biroul dlui Rîmbu care mi-a spus să aştept împreună cu avocatul meu pe hol, că vom fi chemaţi.

După circa jumătate de oră, am văzut că dl Rîmbu încuiat biroul, a trecut pe lângă noi ostentativ şi nu ne-a dat nici o explicaţie pentru gestul său deşi ştia cauza vizitei noastre. Gestul poliţistului explică toată reaua credinţă în cauză, iar purtătorul de cuvânt mai are seninătatea să afirme în articol că organele de poliţie procedează corect!?

Halal aşa corectitudine.

 

Furman Radu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezminţire.
 Vizualizări articol: 2632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dezminţire5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asociere monitorul sv militie trimis de
(16 feb 2008, 19:34:19
va spuneam ca monitorul sv si militia sunt mana in mana. dezmintirea (ascunsa) a fost publicata de fraierii de la ziar de frica tribunalului.in plus, toate comentariile postate de cei care demasca mirsavia nu sunt publicate. au pus interdictie pe ip-urile computerelor de pe care au aparut comentarii defavorabile militiei si monitorului.am sa pun peYOUTUBE filmuletul cu incercarile de a posta un comentariu, indiferent la ce articol.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi... Citeşte