Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 141 (5348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Suporterii echipei Rapid şi mareşalul Ion Antonescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Rapid” Bucureşti e o echipă celebră de fotbal, care acuma trece printr-o situaţie naşpa, fiind retrogradată în liga a doua. Cauzele sunt legate de lipsa sportivităţii financiare proprie ultimului patron al clubului, zgârcitul Copos. Care ba vinde clubul, ba nu-l vinde.

Ca să nu fie căzută în liga secundă, Rapidului nu i-a fost de nici un folos tradiţia sa de necontestat. În această tradiţie se înscrie şi palmaresul, şi culoarea vişinie a echipamentului, şi culoarea neagră a masei de suporteri. Despre care se zic multe lucruri, foarte puţine bune, însă. De exemplu, suporterii rapidişti, în general prost educaţi, au trecut în cv-ul lor costumul plin de scuipaţi al antrenorului unei echipe franceze, venite la Bucureşti pentru un joc oficial din cupele europene.

L-au tot scuipat din tribune pe săracu’ franţuz, până când şi-a luat ăla o umbrelă, să-l apere de stropii necivilizaţiei. Atâta ştiu suporterii rapidişti despre ospitalitate, atâta fac. Altfel, le place să cânte „peste tot suntem acasă.” Ceea ce nu e în ton cu adevărul, cum vom arăta în cele de mai jos.

Cel puţin suporterii celorlalte echipe bucureştene de tradiţie, rivale deci, se răzbună cum îi duce mintea pe rapidişti şi pe sângele lor gitan. Un banner întins în tribune la un meci suna cam aşa: „O mie de ciori, o singură soluţie: Ion Antonescu.”

Ion Antonescu, mareşalul. Care faţă de ţigani – „ciorile” amintite în text - avea aceeaşi opinie ca şeful său, taica Hitler.

Oricât de antipatic ne-ar fi „Rapidul”, propun să şutăm cu sete în rasismul acesta şi să spunem că a-l invoca pe criminalul Antonescu nu are ce căuta pe un teren de sport. El trebuie să rămână în paginile cele mai crude şi funebre ale istoriei României. E destul că anumiţi istorici dubioşi – Buzatu şi Stoenescu, printre ei - îi fac toaleta, plătiţi cu siguranţă de undeva din afară. Cum tot de afară e plătit alt cosmetician al lui Antonescu şi al altor cadavre de lux, Vadim Tudor.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suporterii echipei Rapid şi mareşalul Ion Antonescu.
 Vizualizări articol: 1207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suporterii echipei Rapid şi mareşalul Ion Antonescu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei