Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 69 (5276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Pariurile sportive, mai nocive ca tutunul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Spectatorul de fotbal este fraierul perfect. El, care se ia din te miri ce de piept cu suporterii adverşi; el, care se simte atât de important, o dată pe săptămână, când iese în evidenţă strigând pe stadion „Muie, Rapid!” şi „Hai, Steaua!”... El este eternul tras în piept, el este prostul fără prihană; el, nu altcineva. El flutură din steguleţe şi strigă din străfundul vocii, fără să aibă vreun habar că meciul de fotbal la care asistă e de fapt un bal mascat, camuflând o afacere uriaşă pentru cei care trag sforile.

Afacerişti dintre cei mai venali - care au preluat anumite cluburi, căpătând peste noapte notorietate naţională - aranjează meciuri interne sau, în cazurile când joacă în cupe europene, internaţionale. Conexiunile se fac prin impresarii jucătorilor, prin sponsorii echipelor, prin apartenenţa la un partid politic. În tur, rezultatul dintre două echipe moldovene a fost stabilit prin filiera PSD, de care aparţin ambii primari ai celor două oraşe.

Boşii le dau ordine antrenorilor, care stabilesc componenţa echipei în funcţie de rezultatul ce urmează a fi afişat pe tabelă. Arbitri enigmatici la zâmbet şi purtare sunt atraşi în joc, participând cu toată arta la trucare. Sunt stabilite scorurile exacte – la pauză şi la final - dar şi alte condimente ale jocului, precum cartonaşele galbene acordate sau numărul de jucători eliminaţi. Fotbaliştii îşi interpretează rolurile mai mult sau mai puţin credibil, tăcând ca peştii. Ştiu că dacă vorbesc, îi paşte ruina.

În spatele acestei uriaşe manevre, se află prosperitatea caselor de pariuri sportive. Prin interpuşi, la agenţii situate pe toate continentele lumii, pariază şi bosul dinamovist, şi cu cel stelist, şi cu-ăl ungurean, badele clujean, că-i mai ortoman.

Asta înseamnă trucarea meciurilor, una dintre cele mai profitabile afaceri mondiale ale momentului, la care România s-a afiliat golăneşte. Apropo, nu vi se pare ciudat că reclama la ţigări e interzisă, dar e acceptată reclama la un drog mult mai nociv, cum este pariul sportiv, sportiv doar cu numele?

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pariurile sportive, mai nocive ca tutunul.
 Vizualizări articol: 2815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pariurile sportive, mai nocive ca tutunul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pariuri sportive... trimis de
(26 mar 2013, 06:23:01
Daca toate meciurile sunt trucate si pariurile sportive sunt mai periculoase decat un drog nociv de ce faceti reclama la casa de pariuri Bwin?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei