Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 13 (5220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Patriciu şi-a cumpărat ficat milanez

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Popii bucureşteni trăiesc în aceste zile o adâncă frustrare. Fiindcă potul cel mare de pe actuala piaţă a înmormântărilor, Dinu Patriciu, şi-a mai prelungit viza de şedere pe această planetă mai mult pătrată decât rotundă.

Pe la sfârşitul anului trecut, fotografiile îl ilustrau pe bătrânul corleone cu acea culoare atât de pe placul bisericii ortodoxe, cea care preferă în continuare morţii la conservă, în detrimentul morţilor la borcan.

Aşadar, de la Milano, de acolo de unde lumea bună îşi face cumpărăturile, bărbosul petrolist şi-a cumpărat un ficat nou-nouţ, abia scos din cutie. Pe cel vechi l-a aruncat la coş, fiindcă se uzase, probabil de la prea mult consum de brânză de vaci şi de apă plată.

Beneficiind de protecţie răsăriteană, Patriciu şi-a permis să facă de toate în viaţă: a fost deputat clonţos, a halit din beneficiile funcţiei de ministru al lucrărilor publice, s-a infiltrat în afaceri şi a ras fără milă tot ce-a prins. Când a fost vorba de împărţit, a ştiut să împartă. A ajuns barosan de presă, a păstorit ziare şi a plănuit lovituri cu tunul audiovizualului...

Din când în când, a mai distribuit burse la tineret, că doar avea de unde. Modest din fire, a înfiinţat o fundaţie care – ce stranie coincidenţă ! – a primit propriul său nume. Se lăuda că „investeşte în inteligenţa tinerilor”, dar aduna pe lângă el cretinii în căutare de stăpân, care scriau la „Adevărul” editoriale chiar mai proaste ca alea scrise de el.

A legat prieteşug cu premieri şi s-a duşmănit cu preşedinţi... Cu unul dintre aceşti preşedinţi mai întâi s-a duşmănit, pentru ca apoi să se împace. Are la activ şi nişte puşcărie, dar puţină, doar atâta cât să dea bine la CV-ul avocaţilor săi... Când a scăpat de procese, s-a debarasat şi de ziar.

Polivalent, a jucat şi pe o extremă, şi pe cealaltă. A fost când prea-prea, când foarte-foarte. Când a făcut guşă, şi-a tras peste ea un bărboi ţepos şi misterios.

Acuma şi-a făcut rost de ficat nou. Sper că nu l-a luat de la Peter Imre, prietenul lui de-o viaţă.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriciu şi-a cumpărat ficat milanez.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriciu şi-a cumpărat ficat milanez0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ziarişti de trei parale trimis de
(18 ian 2013, 18:49:03
de toate categoriile, din presa scrisă sau audiovizual, simt zilele acestea o frustrare adâncă. După ce au adulmecat precum hienele că s-ar ivi un nou subiect - Dinu Patriciu - se dau în stambă neputându-şi stăpâni furie că respectivul personaj s-a hotărât să mai zăbovească pe cheiurile Dâmboviţei. În furia sa, distinsul narcisist, duhnind a samahoancă, găseşte de cuviinţă să-şi verse balele turbate asupra preoţimii ortodoxe. Ei, Domnule Sireteanu, preoţimea face ce a făcut de 2000 de ani; dumneata cu părere de rău constat, că, suflet de slugă născut dintr-un bărbat şi o femeie care nu au ştiut ce înseamnă să dai copilului (cei şapte ani de acasă), l-au lăsat să scurme prin gunoiul curţii părinteşi. Crescând, observ că a progresat: s-a specializat să scurme prin vespazienele bucureşte! Ăsta jurnalist european! Pupaţi-l în bot!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei