Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Un ceas cât şapte automobile „Skoda”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu cât lumea sărăceşte, cu atât cei înstăriţi ţin să-şi împodobească încheietura mâinii cu cele mai de bun gust bijuterii admise la un bărbat: ceasurile scumpe. După ele îl recunoşti pe masculul cu stil. Cu un astfel de ceas la mână, un bărbat se bate pe burtă cu zeii.

- Domnul doreşte un „Vacheron Constantin”, de 47.144 de euro ? Sau mai pune vreo 25.000 şi îşi cumpără un „Patek Philippe”, de 73.299 euro ? Ori, de ce nu, un „Audemars Piguet”, de 52.310 ?

Fala de a privi curgerea secundelor, minutelor şi orelor, pe ecrane din aur bătute în giuvaeruri. O tiflă de gentleman, adresată curgerii timpului. O bezea din Olimp, la un whisky cu zeiţele.

47.144, 52.310, 73.299... Sume care îl fac automat pe omul de serie să se ridice respectuos în picioare şi să-şi potrivească nodul de la cravată. Satisfacţia de a purta, legată de mâna stângă, valoarea unui apartament cu trei-patru camere, pus la punct de la uşa de intrare până la termopanele de pe balcon. Un „Mercedes” sau cinci „Skoda”, înşiruite ca sardinele în tolba pescarului amator.

Brăţările râd în soare, rubinele par bătute în sânge, safirele clipesc enigmatic, din coada ochiului. Cureaua din piele de crocodil îşi luceşte geometria, care ni-l face simpatic pe temutul locuitor al mlaştinilor. E, de altfel, singurul fel în care crocodilul ni-i drag, în afara emblemei de pe tricourile „Lacoste”.

Marii posesori de ceasuri, scumpe cât un şirag de „Skoda”, trăiesc totuşi cu un regret: timpul curge la fel pentru toată lumea.

Timpul e un rar jemanfişist; pe el îl doare la bască din ce material sunt turnate secundarele şi minutarele care îi măsoară pasul. Timpul nu ştie de pile, habar n-are de intervenţii şi de nepotisme. Poţi să-i dai câtă şpagă vrei, timpul se face că nu vede şi nu aude. El este cel mai mare democrat de la facerea lumii încoace şi nimeni nu-i poate reproşa corectitudinea guvernării. Un incoruptibil, inventat probabil de suedezi, că de ăia se spune că-s corecţi la secundă.

Din punctul de vedere al răcelii timpului, un ceas de 50.000 de euro este egal în valoare cu unul de 10 euro, cumpărat din bazar, de la un turc mustăcios şi şmecher.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ceas cât şapte automobile „Skoda”.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un ceas cât şapte automobile „Skoda”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nene Sireteanu , gata , fac ciocul mic ! trimis de
(11 mai 2012, 20:22:13
Daca altadata carcotas de fel , cautam o chichita care sa-mi prilejuiasca o dezvoltare polemica, acum nu se cade sa fac asemenea lucru in fata acestui articol frumos. Felicitarile mele stimate domn.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei