Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

BMW 520xd a traversat de două ori România cu un singur plin de carburant

BMW are din nou motive de laudă. Cea mai eficientă limuzină cu tracțiune integrală din segmentul superior este un BMW și a realizat o performanță fără precedent – dubla traversare a României, 1.550 km, cu un singur plin de carburant. Pe 13 octombrie, modelul Seria 5 520d xDrive intra pe poarta dealerului MHS Motors București după aproximativ 28 de ore de la start. După 1.550 km de drum neîntrerupt, sigiliul rezervorului era intact, iar computerul de bord indica o autonomie de încă 166 km. Rezultatul era un consum impresionant, de numai 4,0 l/100 km, ceea ce este echivalentul unor emisii de numai 105g CO2 per km. Totodată, computerul de bord arăta că autonomia câștigată prin modul ECO PRO era tot de exact 166 km. Toate aceste performanțe au fost realizate cu o viteză medie de 70 km/h.

Noul BMW Seria 5 încheia astfel dubla traversare a României pe ruta București- Constanța – București - Arad – București, totul cu un singur plin de carburant. A fost vorba de un traseu dificil, în condiții reale de drum, care includea aproximativ 700 km de autostradă și peste 800 de km de drumuri naționale, în marea lor parte cu o singură bandă, drumuri de centură și traversarea a câtorva orașe din țară. La aceasta se adaugă diferențe importante de nivel și traversarea Carpaților Meridionali prin Valea Oltului.

Testul a demonstrat că o călătorie cu noul BMW Seria 5 poate fi mai ieftină ca una cu trenul pe același taseu.

Pentru susținerea acestei performanțe a fost utilizat un carburant din gama Efix. Efix este primul brand de carburant din România care, datorită amestecului de componente active, oferă consumatorilor protecţie completă pentru motor, asigurând funcţionarea la performanțe optime a acestuia şi un consum mai redus. Tot pentru mai multă eficiență, automobilul a fost echipat cu anvelope Goodyear EfficientGrip Performance în dimensiunea 225/55R17.

Un element inedit al testului a fost faptul că automobilul a fost condus de două persoane. Pilotul Claudiu David este secondat în competițiile de raliuri de Mihaela Beldie, în calitate de copilot. Împreună sunt instructori BMW Driving Experince. Cu ocazia acestui test de consum, cei doi s-au succedat la volanul modelului, după modelul unei curse de anduranță de 24h.

Noul BMW Seria 5 520d xDrive este echipat cu un motor diesel de doi litri și patru cilindri în linie. Dispune de tehnologia TwinPower Turbo și o cutie automată cu opt trepte, alături de cel mai nou pachet de tehnologii BMW EfficientDynamics pentru reducerea consumului de combustibil. Aceasta include și modul ECO PRO,  acum cu o serie de funcții noi, precum cea de Coasting (decuplarea automată a motorului de la transmisie, pentru rulare liberă, fără frânări, atunci când se ridică piciorul de accelerație). În plus, noul model îndeplinește deja standardele de emisii Euro 6, mulțumită tehnologiei AdBlue.

La toate acestea se adaugă sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive, optimizat nu numai pentru aderență maximă, dar și pentru un condus dinamic și livrarea performanțelor cât mai eficient posibil, așa cum o demonstrează și acest test de combustibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW 520xd a traversat de două ori România cu un singur plin de carburant.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW 520xd a traversat de două ori România cu un singur plin de carburant0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei