Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 104 (5311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chevrolet demarează fabricația de propulsoare electrice

Chevrolet va livra peste câteva săptămâni primul său model pur electric. Spark EV, ce își va începe cariera în curând, este un automobil care vine cu un element aparte. Motorul. Un motor ce funcționează doar pe energie electrică, prietenos cu mediul, silențios și capabil să pună în mișcare un automobil de oraș la viteze de peste 100 km/h.

Până acum, motoarele electrice şi unităţile de transmisie, care sunt componentele vitale ale autovehiculelor electrice, au fost în cea mai mare parte importate.

Astăzi, General Motors sărbătoreşte faptul că a devenit primul producător auto din SUA care construieşte pe plan intern aceste componente cheie pentru noul model Chevrolet Spark EV în cadrul uzinei din Baltimore, Maryland.

„Ziua de astăzi reprezintă încă o dovadă că GM este lider în dezvoltarea autovehiculelor electrice care vor spori siguranţa energetică a Americii”, susţin reprezentanţii companiei.

Inginerii GM au proiectat şi dezvoltat motorul şi unitatea de transmisie ale modelului Spark EV pentru a asigura o eficienţă şi putere maxime, în condiţiile unei fiabilităţi de primă clasă. Motorul cu magnet permanent este proiectat astfel încât să asigure generarea cu precizie a puterii.

Motorul electric al modelului Spark EV va produce o putere de 130 cp, pentru a asigura o accelerare de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 8 secunde. Modelul Spark EV va fi comercializat vara aceasta în California şi Oregon iar vânzările vor fi extinse în Canada, Europa şi ulterior în Coreea de Sud.

După ce şi-a desăvârşit competenţele în domeniul motoarelor electrice în cadrul unui centru pilot din Wixom, Michigan, compania a lansat producţia de motoare electrice la White Marsh. Personalul care lucrează la uzina din Baltimore a urmat cursuri de instruire intensivă pentru utilizarea utilajelor sofisticate de configurare a componentelor motoarelor electrice şi a unităţilor de transmisie.  

Autovehiculele cu sisteme de propulsie convenţionale care sunt în circulaţie în momentul de faţă au o multitudine de motoare electrice pentru acţionarea scaunelor, geamurilor, a sistemelor de spălare a parbrizului şi alte funcţii. Motoarele electrice sunt utilizate pentru propulsia autovehiculelor hibride şi electrice. Energia electrică este stocată într-o baterie care alimentează motorul electric, pentru a acţiona roţile. 

„Motorul a fost proiectat de ingineri americani şi este fabricat şi asamblat de muncitori americani”, a declarat directorul uzinei, Bill Tiger. „Prin proiectarea motoarelor electrice la Michigan şi fabricarea lor la uzina Baltimore Operations, GM controlează designul, materialele şi procesele de producţie, precum şi reducerea costurilor şi îmbunătăţirea performanţelor, a calităţii, fiabilităţii şi a posibilităţii de fabricare în condiţii optime.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chevrolet demarează fabricația de propulsoare electrice.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chevrolet demarează fabricația de propulsoare electrice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei