Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2010 - Anul XV, nr. 218 (4509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salonul Auto de la Paris 2010 – noutăți, surprize, premiere (II)

Peste numai două săptămâni capitala Franței va deveni și capitala mondială a automobilului. La Paris pregătirile pentru deschiderea salonului auto de toamnă se apropie de final, ediția din acesta an urmând să găzduiască apariția unui număr record de premiere. Nu mai puțin de 100 de modele vor fi prezentate de artizanii industriei de profil, gata să impresioneze cu noile lor realizări.

Salonul Auto de la Paris se organizează o dată la doi ani și își va deschide porțile pe 30 septembrie pentru presă, iar pe 2 octombrie pentru publicul larg. Ultima zi va fi 17 octombrie.

Cu cei 1,5 milioane de vizitatori, salonul parizian este pe primul loc într-un top al audienței, depășind manifestările similare de la Geneva, Detroit și chiar Frankfurt.

Monitorul de Suceava face o radiografie a noutăților anunțate la ultimul mare eveniment al anului, atât a premierelor mondiale cât și a celor europene.

 

Alfa Romeo

Va fi un salon al resemnării pentru marca italiană. În lipsa unei premiere Alfa Romeo va dedica cele două săptămâni ale evenimentului doar noutăților de ordin tehnic. Cap de afișva fi noua motorizare turbodiesel 2.0 JTDM de 140 de cai putere disponibilă pe Giulietta. De asemenea, cutia automată TCT, cu dublu ambreiaj, își face debutul și pe modelul compact, în combinație cu propulsoarele 1.4 MultiAir de 170 cai putere și 2.0 JTDM  de 170 de cai putere.

Versiunea Quadrifoglio Verde cu un motor de 235 cai putere și modelul economic Giuletta, echipat cu unitatea diesel de 1.6 litri și 105 cai putere, de asemenea o noutate, vor fi lansate la Paris.

Și pentru micul Mi.To există ceva noutăți, italienii anunțând două versiuni noi din care una ecologică. Aceasta este dotată cu binecunoscutul agregat de 1.3 litri ce produce 95 de cai putere. Consumul anunțat de producător în urma optimizărilor motorului, trenului de rulare și aerodinamicii este de 4,0 litri la 100 km.

O surpriză vor avea și fanii lui 159, vârful de gamă Alfa Romeo care vine cu o a doua restilizare în decurs de doi ani. Exteriorul și interiorul au parte de modificări foarte subtile, iar partea de propulsie include un nou turbodiesel de 136 cai putere ce îndeplinește normele Euro 5.

159 va putea fi admirat și în versiunea sportivă Turismo Internationale (TI).

 

Chevrolet

Ofensiva americanilor la Paris demonstrează dorința Chevrolet de a deveni o marcă extrem de influentă în Europa. Patru premiere mondiale înseamnă o ofertă mai mult decât generoasă pentru ediția 2010 a salonului.

Noul Aveo este de departe cel mai important debut pentru Chevrolet. Pentru prima oară Aveo va putea fi comandat și cu motorizări diesel încă de la lansare. Tot pentru prima oară mașina de orașva beneficia de o versiune sport RS ce va fi comercializată din vara anului viitor.

La fel de importantă este și apariția versiunii hatchback a modelului de succes Cruze. Acesta anticipează rivalul unor modele de tradiție precum Volkswagen Golf și Opel Astra.

Schimbată radical față de conceptul premergător, Orlando este primul monovolum din istoria Chevrolet. Păstrează un aer tipic american, are robustețea unui SUV și este construit pe aceeași platformă cu Cruze. Lansarea comercială are loc în primul trimestru din 2011.

Cu modificări vine și Captiva, unicul SUV pentru Europa din portofoliul Chevrolet. Ajuns deja la maturitate, modelul este împrospătat la exterior de câteva retușuri mai mult sau mai puțin convingătoare. Interiorul poate avea 7 locuri iar gama de propulsoare este alcătuită din patru unități. Livrările pentru Captiva Facelift vor începe în primăvara lui 2011.

 

Citroën

Pe teren propriu, marca franceză în dreptul căreia stă cuvântul inovație își va prezenta două noi produse și un model restilizat.

Noua generație C4 debutează în forță la Paris, având ca principale atuuri aspectul exterior, confortul și motorizările elastice. Portbagajul dispune de un volum care depășește cu mult pe cel al lui Golf sau Megane. Lungă de 4,33 metri, mașina va fi disponibă doar cu o caroserie în 5 uși.

Gama DS, destinată sectorului premium, se extinde cu un nou model. Este unul de nișă, care combină universul mașinilor crossover cu lumea compactelor. Se numește DS4 și va oferi cinci motorizări, trei diesel și două benzină. La jumătatea lui 2011 vor fi comercializate primele modele.

C4 Picasso unul din cele mai bine vândute monovolume din Europa sosește în haine ceva mai noi. Chiar dacă este o versiune modificată estetic, mașina de familie are câteva elemente se stil care vizual vor plăcea.

 

Dacia

În ciuda succesului de care se bucură pe plan european la standul producătorului român nu va fi prea mare agitație. Deși oficialii companiei evită să vorbească despre prezența Daciei la Salonul Auto de la Paris, cert este doar faptul că toate cele șase modele ale gamei vor încerca să reamintească vizitatorilor faptul că sub aspectul prețului nu au concurență.

Surpriza ar putea veni din partea unui model concept, fie cel al viitorului proiect X52 din care se va naște urmașul Daciei Logan, fie prototipul care va sta la baza viitorului monovolum Dacia ce va fi lansat în 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul Auto de la Paris 2010 – noutăți, surprize, premiere (II).
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salonul Auto de la Paris 2010 – noutăți, surprize, premiere (II)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei