Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 sep 2010 - Anul XV, nr. 214 (4505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Porsche Panamera continuă să facă furori

Porsche jubilează, după un parcurs al excelenței marcat de succese consecutive cu adevărat memorabile. Ieri s-a împlinit exact un an de la debutul comercial al grandiosului Panamera, singurul automobil cu patru uși din portofoliu, drept pentru care compania din Sttutgart își prezintă bilanțul realizărilor.  În tot acest timp, sedanul cu linii de coupe și lux de limuzină a atras peste 22.500 de noi clienți la Porsche, devenind al doilea model ca vânzări după Cayenne.

La nivel internațional, Porsche a reușit să se devină un competitor extrem de serios pentru Mercedes CLS, care în șase ani s-a vândut în peste 46.000 de exemplare.

Numărul cel mai mare de cumpărători este concentrat în special în orașele unde veniturile sunt consistente. 

În ciuda dimensiunilor sale de limuzină, Panamera atrage în special persoanele din marile metropole ale lumii, unde luxul și opulența definesc statutul social. Potrivit unei statistici furnizate de Porsche, cei mai mulți clienți de Panamera se află la Los Angeles, unde circulă 890 de exemplare ale fastuosului model. Pe coasta de est, la New York, numărul acestora este de 760.

Vârful de gamă Porsche i-a fascinat și pe bogații din Asia. Spre exemplu, la Hong Kong, peste 300 de cumpărători conduc un Panamera, în timp ce la Tokyo există deja 223 de proprietari, iar la Shanghai – locul unde a debutat oficial sedanul în patru uși, numărul exemplarelor a ajuns la 188.  

Rusia, Dubai și Germania sunt alte trei destinații importante pe harta livrărilor. În piesajul civilizației luxului de la Dubai și-au făcut loc 285 de exemplare Panamera, iar pe străzile Moscovei sunt deja 203 modele.

La rândul lor, germanii dau dovadă de o afinitate aparte, din septembrie 2009 și până astăzi fiind comercializate peste 2.500 de unități Panamera. Cele mai multe modele sunt grupate în principalele orașe, Munchen (206), Hamburg (117) și Berlin (108).

“Strategia noastră corporatistă orientată spre valoare s-a dovedit a fi un model de succes. Cu Panamera, Porsche s-a poziționat la vârf cu cel mai sportiv automobil din segmentul de lux și deține deja o cotă de piață de 13%”, susține Bernhard Maier, unul dintre oficialii departamentului Vânzări și Marketing din cadrul Porsche.

În prezent, numărul versiunilor sedanului sportiv a ajuns la cinci: Panamera și Panamera 4, dotate cu un motor de șase cilindri și 300 de cai putere, Panamera S și Panamera 4S, echipate cu propulsorul de 8 clindri și 400 de cai putere, și Panamera Turbo, disponibil cu un agregat de 500 de cai putere.

Cel mai bine vândut model al gamei este Panamera 4S, cu 9.400 de unități, urmat de Panamera Turbo, cu 6.170 de unități.

În ceea ce privește opțiunile clienților asupra nuanței caroseriei, majoritatea au optat pentru negru.  Modelele de culoare albă și gri urmează în topul preferințelor pentru culoarea exterioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Porsche Panamera continuă să facă furori.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Porsche Panamera continuă să facă furori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei