Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2010 - Anul XV, nr. 86 (4377)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ferrari a prezentat noua supersportivă 599 GTO

Ferrari domină lumea mașinilor sportive, cartea de vizită a mărcii fiind impresionantă. De-a lungul anilor, marca italiană s-a dovedit o adevărată pepinieră a legendelor în devenire, lucru care se întâmplă și astăzi aproape cu fiecare model în parte. O istorie aparte va fi 599 GTO, un model cu totul special, dezvelit ieri la Modena în cadrul unei ceremonii restrânse.

Acesta este un derivat mai agresiv al celebrului 599 XX, un automobil care reflectă pasiunea pentru performanța supremă.

Acronimul GTO vine de la Gran Turismo Omologato și definește de fapt o serie limitată. Ferrari va fabrica în total 599 de bucăți. România se numără printre țările care vor putea comercializa modelul special Ferrari. Doar două exemplare sunt alocate pieței autohtone. Preţul estimativ se ridică la 350.000 de euro.

Noul bolid 599 GTO nu va apărea în public până pe 27 aprilie, când își va face debutul la Salonului Auto de la Beijing. Fulgerul din Maranello este vopsit în tradiționalul roșu Ferrari, excepție făcând doar pavilionul și oglinzile laterale îmbrăcate în negru. Jantele ornate cu crom, prizele de aer pentru motor și capota cu patru fante de ventilare sunt câteva din elementele care individualizează capodopera italiană.

599 GTO nu se declară cel mai puternic model din istoria mărcii italiene, dar este cel mai rapid din toate timpurile. Dinamica de top este evidențiată de reacțiile fulminante ale mașinii la accelerație, demarajul de la 0 la 100 km/h fiind executat în numai 3,35 secunde. Potențialul acestui supercar este revelat și de viteza maximă de 335 km/h. Pe circuitul de la Fiorano, 599 GTO, a reuşit să acopere un tur într-un minut şi 24 de secunde, fiind cu o secundă mai rapid decât Ferrari Enzo.

Performanțele extraordinare ale acestui model sunt posibile datorită noului motor V12, dezvoltat împreună cu inginerii echipei de Formula 1. Unitatea generează 670 cai putere cu 10 cai putere mai mult decât legendarul Ferrari Enzo și cu 130 mai puțin decât dispune iconicul FXX. Resursele imense ale motorului (cuplu maxim 620 Nm) combinate cu masa ușoară a mașinii, de numai 1.495 Kg, sunt doar o parte principalii factori care au contribuit la stabilirea unui nou standard de referință pentru modelele din segmentului lui 599 GTO.

Formele exteriorului studiate aerodinamic și componentele care fluidizează curenții de aer, generează la rândul lor un plus de performanță. Bolidul este echipat cu un sistem de frânare din carbon ceramic și o structură complexă de sisteme electronice prin intermediul cărora tendințele de subvirare ale mașinii sunt practic anulate. Noul 599 GTO vine cu o componentă unicat. Special dezvoltate pentru rasatul model sportiv italian, pneurile Michelin dispun de o design al suprafeței de rulare orientat spre performanță maximă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ferrari a prezentat noua supersportivă 599 GTO.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferrari a prezentat noua supersportivă 599 GTO0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei