Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2008 - Anul XIII, nr. 205 (3886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Nissan a început producţia noului Qashqai Plus 2

Nissan revine, în atenţia rivalilor, pe piaţa crossover. După succesul imens înregistrat cu Qashqai, japonezii intenţionează să acapareze clientela europeană cu un model care să ofere un cumul de avantaje ce se regăsesc la puţine automobile de pe piaţă.

Qashqai+2 este modelul pregătit să rescrie istoria unui model cu un parcurs ascendent pe calea afirmării. Recent a demarat producţia noului crossover dedicat familiilor active care preferă un automobil la fel de spaţios şi versatil precum un monovolum, dar totodată seducător şi sofisticat.

Trevor Mann, vice-preşedinte pe probleme de producţie al Nissan Europe, a spus: „Qashqai s-a bucurat de un succes fără precedent în Europa şi intenţionăm să repetăm succesul pe acest sector de piaţă, odată cu lansarea noului Qashqai+2”.

Dezvăluit în premieră internaţională în iulie - anul curent, cu ocazia Salonului Auto de la Londra, noul SUV de talie medie preia stilul practic şi flexibilitatea habitaclului, conferind spaţiu suplimentar şi un interior cu şapte locuri.

Bazat pe aceeaşi mecanică, dar cu o estetică puţin schimbată doar la partea din spate, vehiculul conceput special pentru europeni întregeşte oferta de modele crossover de la Nissan.

Qashqai+2 vine cu mici diferenţe faţă de maşina din care derivă. Montarea a încă două locuri a necesitat câteva modificări care au avut drept rezultat creşterea dimensiunilor. Ampatamentul a fost mărit cu 135 mm, conferind astfel un spaţiu decent pentru fiecare pasager în parte. Modelul a crescut în lungime cu 211 mm şi înălţime cu 38 mm.

Noul Qashqai+2 se diferenţiază de actualul Qashqai prin stilizarea spaţiului vitrat lateral, redimensionat pentru a oferi un grad de iluminare al spaţiului din spatele maşinii unde stau pasagerii de pe al treilea rând de scaune, conceput special pentru copii sau adulţi cu o înălţime de până la 1,6 m.

Partea de propulsie include două motorizări benzină de 1.6litri/114 CP şi 2.0 litri/141 CP plus două diesel 1.5 dCi/106 cai putere şi 2.0 dCi/150 cai putere. Unităţile pot fi cuplate la transmisii manuale în cinci trepte sau şase trepte şi automate cu şase trepte sau de tipul CVT.

Intrarea în producţie a noului model a fost un bun prilej pentru diriguitorii companiei pentru a ieşi cu declaraţii de gratitudine la adresa colectivului care a adus fabrica Nissan în Cartea Recordurilor. „Aş vrea să-i felicit şi să-i asigur de respectul nostru pe angajaţii uzinei Sunderland pentru eforturile depuse la o maşină foarte populară, şi să le mulţumesc anticipat pentru livrarea modelelor Qashqai+2 către clienţii noştri la acelaşi standarde fixate de Nissan” susţine Trevor Mann.

Conform oficialului, planul de producţie pentru anul fiscal 2008 prevede fabricarea a 270.000 de unităţi din gama Qashqai, însă totul depinde de piaţă. Bugetul alocat pentru dezvoltarea ambelor modele crossover - Qashqai şi Qashqai+2, se ridică la 277,5 milioane de euro, investiţii realizate în design, cercetare şi dezvoltare, utilizarea uzinei şi pregătirile pentru procesul de producţie.

Noua variantă Qashqai+2, cu şapte locuri la interior, va fi comercializată din septembrie la un preţ de pornire ce va fi anunţat ulterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nissan a început producţia noului Qashqai Plus 2.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nissan a început producţia noului Qashqai Plus 20.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei