Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2008 - Anul XIII, nr. 157 (3838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Skoda: din 2012, rivalul nr.1 pentru Volkswagen pe sectorul MPV

Skoda are mână liberă să atace poziţiile ocupate de Volkswagen. Ultima „directivă” venită de la Mladá Boleslav, sediul central al companiei cehe, este o adevărată ameninţare la adresa Volkswagen. Se are în vedere dezvoltarea a două noi modele poziţionate în segmentul monovolumelor, o concurenţă serioasă pentru versiunile germane şi nu numai.

Primul vehicul, introdus în 2010, va fi un mini-van construit pe platforma viitorului Volkswagen Up!. Modelul se va evidenţia prin designul original al exteriorului şi latura practică a interiorului. Aflată în plin proces de dezvoltare, viitoarea maşină de familie se anunţă încă de pe acum una din revelaţiile segmentului. „Când va sosi pe piaţă, noul MPV produs de Skoda va fi diferit de tot ceea ce va fi la momentul respectiv pe piaţă”, susţine un oficial ceh care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea. Destinat pentru a rivaliza cu Opel Meriva, liderul suprem în clasa vehiculelor MPV subcompacte, modelul Skoda va fura din clienţii altor două automobile de succes, Nissan Note şi Fiat Idea. Nici viitorii reprezentanţi de marcă în domeniu, Citroen C3 MPV, Ford B-Max sau VW Polo MPV, nu vor fi scutiţi de necazuri.

Presiunea cehilor pe sectorul monovolumelor va continua să se resimtă şi mai acut peste patru ani, atunci când este preconizat debutul unei maşini de familie de 7 locuri. Este al doilea model inedit în gama Skoda, lansat în 2012, ce va intra în raza de acţiune a noilor generaţii Volkswagen Sharan, Opel Zafira şi Ford S-Max. Conform unor declaraţii recente, Skoda intenţionează să plaseze noul MPV între Touran şi Sharan, compania cehă limitând investiţiile la un singur vehicul în loc de două. Evident, dimensiunile exteriorului vor fi peste monovolumele de talie medie, iar interiorul, comparabil ca nivel de confort cu cele din clasa superioară.

„Avem discuţii foarte multe pe această temă. Este, cu certitudine, unul dintre produsele noastre viitoare”, susţine Eckhard Scholz, directorul tehnic Skoda. „Noul model nu va fi o copie după Volkswagen Sharan sau Seat Alhambra. Avem foarte multe idei asupra designului”, îi asigură germanul pe fanii mărcii cehe. Lansarea celor două monovolume face parte dintr-un program mai amplu, strategia pe următorii patru ani ai mărcii Skoda, care prevede creşterea volumul de vânzări la 1 milion de unităţi în anul 2012. Roomster este deocamdată singurul MPV fabricat de Skoda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Skoda: din 2012, rivalul nr.1 pentru Volkswagen pe sectorul MPV.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skoda: din 2012, rivalul nr.1 pentru Volkswagen pe sectorul MPV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedumerire trimis de
( 7 iul 2008, 13:26:09
:)) da skoda nu apartine de vw? laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei