Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 97 (8321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

„RESTAURAREA ȘI CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL AL BISERICII DE LEMN DIN MĂNĂSTIOARA”

MĂNĂSTIREA „SFÂNTUL IOAN CEL NOU DE LA SUCEAVA”, Municipiul Suceava, str. Iancu Flondor, nr. 2, Județ Suceava, Cod poştal: 720027, a demarat în luna aprilie 2023 proiectul cu titlul „RESTAURAREA ȘI CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL AL BISERICII DE LEMN DIN MĂNĂSTIOARA”, proiect finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ, Pilonul IV. Coeziunea Socială și Teritorială, Componenta C11.Turism ȘI Cultură, INVESTIȚIA I1 - Promovarea celor 12 rute turistice/culturale modernizarea /reabilitarea siturilor turistice- Apel 3.

Obiectivul proiectului este în concordanță cu PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ, Pilonul IV. Coeziunea Socială și Teritorială, Componenta C11.Turism ȘI Cultură, acesta fiind promovarea, modernizarea/ reabilitarea Bisericii de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mănăstioara. Prin proiectul vizat se urmărește realizarea unei serii de intervenții la Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mănăstioara. Investiția va presupune astfel o serie de intervenții absolut necesare asupra monumentului, unele directe, cu rol de asigurare a integrității şi stabilității structurii, altele indirecte, cu rolul de a înlătura factorii care pun în pericol starea monumentului istoric.

Obiectul intervenției cuprinde Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mănăstioara, care este un monument istoric de importanță locală (categoria B), cuprins în Lista Monumentelor Istorice 2015 Suceava, la poziția 288 Biserica de lemn „Intrarea în Biserică SV-II-m-B-05567; Datarea: Sec. XVIII, pagina. 2416.

Obiectivul investițieiva fi, în afara restaurării şi consolidării, punerea în valoare a monumentului. Toate lucrările ce se vor întreprinde în acest sens, în special amenajarea iluminatului exterior, amenajarea spațiului verde, vor avea în vedere un aspect foarte important, anume faptul că  monumentul nu poate trăi fără cadrul în care a fost conceptul inițial.

Valoarea totală a proiectuluieste de 2.922.336,03 lei, din care valoare totală eligibilă în cadrul proiectului este de 2.458.818,34 lei.       

Data de început a proiectului este 15.03.2022. Contractul de finanțare s-a semnat în data de 25.04.2023, Proiect cu nr. de ordine 65292.

Perioada de implementare a proiectuluieste de 24 de luni de la semnarea Contractului de finanțare.

Impactul investițieieste sprijinirea unei dezvoltări locale şi naționale prin restaurarea sitului, sprijinirea unei dezvoltări durabile şi echilibrate teritorial şi național, prin creşterea importanței  turismului şi culturii ca factori care stimulează creşterea economică în regiunea Nord Est, respectând principiile dezvoltării durabile şi ale protecției mediului.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați MĂNĂSTIREA „SFÂNTUL IOAN CEL NOU DE LA SUCEAVA” la tel. 0742 212 241, e-mail: manastireasfantulioancelnou@arhiepiscopiasucevei.ro, Stareț: GRIGORAȘ BENONE.

 

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „RESTAURAREA ȘI CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL AL BISERICII DE LEMN DIN MĂNĂSTIOARA”.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„RESTAURAREA ȘI CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL AL BISERICII DE LEMN DIN MĂNĂSTIOARA”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Anunturi Fonduri Europene

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei