Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 175 (8092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finalizarea proiectului „CONSOLIDAREA, RESTAURAREA ȘI CONSERVAREA ANSAMBLULUI BISERICII SF. ILIE (BISERICĂ, CLOPOTNIȚĂ, ZID DE INCINTĂ) DIN SATUL SF. ILIE, COM. ȘCHEIA, JUD. SUCEAVA”, SMIS 116632

Parteneriatul dintre UAT ComunaScheia și Biserica Sfântu Ilie Şcheiaa implementat în perioada 05.12.2017 - 30.11.2022 proiectul „CONSOLIDAREA, RESTAURAREA ȘI CONSERVAREA ANSAMBLULUI BISERICII SF. ILIE (BISERICĂ, CLOPOTNIȚĂ, ZID DE INCINTĂ) DIN SATUL SF. ILIE, COM. ȘCHEIA, JUD. SUCEAVA”, cod SMIS 116632, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5. Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, prioritatea de investiții 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Proiectul „CONSOLIDAREA, RESTAURAREA ȘI CONSERVAREA ANSAMBLULUI BISERICII SF. ILIE (BISERICĂ, CLOPOTNIȚĂ, ZID DE INCINTĂ) DIN SATUL SF. ILIE, COM. ŞCHEIA, JUD. SUCEAVA”, a fost implementat de către parteneriatul UAT ComunaScheia și Biserica Sfântu Ilie Scheia și are o valoare totală de 20.682.283,50 lei, din care 20.268.637,83 lei valoare eligibilă nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord Est, organism intermediar al programului ce a monitorizat implementarea acestui proiect. 

Obiectivul principalal priorității de investiții la care răspunde proiectul: Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.

 

Îndeplinirea acestui obiectiv general este condiționat de realizarea următoarelor obiective specifice:

  1. Restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea Ansamblului Bisericii Sf. Ilie compus din Biserică, Clopotnițăși Zid de incintă
  2. Dotarea ansamblului pentru asigurarea funcționalității socio-culturale
  3. Promovare în scop turistic și profesional a Ansamblului Bisericii Sf. Ilie și digitizarea ansamblului.

 

Rezultatele proiectului:

  • Un obiectiv de patrimoniu cultural restaurat, respectiv ANSAMBLULUI BISERICII SF. ILIE (Biserică, Clopotniță, Zid de incintă)
  • Creșterea numărului preconizat de vizite la obiectivele de patrimoniu cultural și natural și la atracțiile care beneficiază de sprijin cu 3.000 de persoane

Impactul investițieila nivelul populației locale: Investiția a pus în valoare ComunaŞcheia și regiunea de nord-est a Moldovei prin restaurarea unui monument istoric UNESCO.

Grupurile țintăvizate au fost: Specialiști în domeniul monumentelor istorice, elevi și studenți, turiști, promotorii de destinații turistice.

Pentru fotografii și detalii ale investiției puteți consulta pagina: https://biserica-sfilie.ro

 

Pentru informații suplimentare vă rugăm să o contactați pe d-na Poroch Raluca Rozalia – Responsabil financiar.

țel. 0746 769 282, e-mail primariascheia@yahoo.com.

Date de contact: Şcheia, Str. Principală, FN, Județul Suceava, România. Țel. 0230 526 588, Fax. 0230 526 556

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalizarea proiectului „CONSOLIDAREA, RESTAURAREA ȘI CONSERVAREA ANSAMBLULUI BISERICII SF. ILIE (BISERICĂ, CLOPOTNIȚĂ, ZID DE INCINTĂ) DIN SATUL SF. ILIE, COM. ȘCHEIA, JUD. SUCEAVA”, SMIS 116632.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finalizarea proiectului „CONSOLIDAREA, RESTAURAREA ȘI CONSERVAREA ANSAMBLULUI BISERICII SF. ILIE (BISERICĂ, CLOPOTNIȚĂ, ZID DE INCINTĂ) DIN SATUL SF. ILIE, COM. ȘCHEIA, JUD. SUCEAVA”, SMIS 1166320.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei