Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 175 (8092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

43 de milioane de lei alocaţi prin Programul „Anghel Saligny”, pentru realizarea ultimului tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani

Joi, 28 Iulie 2022 (20:21:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel de-al treilea tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani, cel mai așteptat, pentru a prelua o parte din traficul rutier de pe Calea Unirii, va fi demarat cu fondurile alocate municipiului Suceava prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” - 43 de milioane de lei.

Suma nu este suficientă pentru finalizarea lucrării, dar acoperă aproape jumătate din necesar, pentru restul urmând să fie atrase alte finanțări sau mizându-se la redistribuiri.

„Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat recent că județul Suceava a primit 330 de milioane de euro la capitolul drumuri, apă și canalizare. Au fost aprobate 148 de proiecte, din care 116 pentru comune, 15 pentru orașe, 11 pentru municipii și șase pentru Consiliul Județean. Din cele 11 pentru municipii, un proiect în valoare de 43 de milioane de lei - o valoare considerabilă, este aprobat pentru municipiul Suceava”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a mulțumit pentru implicare celor de la Consiliul Județean, dar și pentru acordul politic din coaliție.

Partea finală a rutei alternative include în proiect un viaduct cu o lungime de 1.015 metri care va supratraversa calea ferată și mai multe proprietăți.

„Valoarea proiectului este de 91,63 milioane de lei, iar jumătate din bani îi primim deja de la Guvern prin Programul <Anghel Saligny>, urmând să găsim surse de finanțare pentru restul. E o sumă mare, dar facem economii la valoarea terenurilor, pentru că se vor expropria doar porțiuni mici, unde vor fi instalați pilonii viaductului”, a adăugat Harșovschi.

Cea de-a treia porțiune a rutei alternative Suceava-Botoșani va lega Podul Unirii de DN 29, în apropiere de Plopeni, precum și cele două “brațe”, cel care vine din Centru, pe Mirăuți, dar și cel de la intersecția cu Calea Unirii și Traian Vuia, unde va fi realizat și un nou sens giratoriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 43 de milioane de lei alocaţi prin Programul „Anghel Saligny”, pentru realizarea ultimului tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani.
 Vizualizări articol: 1969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
43 de milioane de lei alocaţi prin Programul „Anghel Saligny”, pentru realizarea ultimului tronson al rutei alternative Suceava-Botoșani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei